Home>Nyhet>Forbudt å gjøre opp ild
Nyhet

Forbudt å gjøre opp ild

Grunnet svært lite nedbør er skogbrannfaren nå meget stor i Agder. På denne bakgrunn har brannsjefene i Agder-fylkene besluttet at det nedlegges totalforbud på aktivitet som kan medføre antennelse av skog og annen utmark.

Fungerende brannsjef i Sirdal kommune, rådmann Inge Hedenstad Stangeland, opplyser at det er forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark fram til 15.september.

Forbudet gjelder all aktivitet i skog og annen utmark, så som; skogsdrift, linjearbeid kraft og tele, skyting på skytebane, rydding og tynning, kantklipping av veinettet, sliping av jernbane-linje, all form for bål og grilling samt annen lignende aktivitet som kan medføre brann.

  • Forbudet gjøres gjeldende umiddelbart og gjelder inntil forbudet oppheves. Opphevelse av forbudet vil bli publisert på kommunens nettside. Men foreløpig er dato 15.september satt, sier brannsjefen i kommunen.
  • Vi har ikke klart å ”knekke” lyng- og skogbrannen på Lunde enda, selv om det er kommet en del regn de siste dagene, sier Morten Tonstad, utrykningsleder i brannvesenet på Tonstad. – Kommer det regn og vind samtidig, tørker det fort opp.

Brannen sitter minst 20-30 cm ned i den tørre jorda. Å komme til med slanger og vann for å slokke, er arbeids- og tidkrevende. Bratt og ulendt terreng er årsaken. – Det tørre været er en stor utfordring, sier Tonstad som har jobbet hele mandagen sammen med sju andre kolleger.

Lørdagens to helikopter var til stor hjelp. Søndag var det ett helikopter innom, men så har det vært stopp. Nå er det ikke mer hjelp å hente fra lufta i denne omgang.

Annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunde-brannen har pågått i to uker og er vanskelig å slokke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brannvesenet i Sirdal har en vanskelig oppgave å slokke brannen på Lunde.