Home>Nyhet>Klatrepark i Tjørhomfjellet til Sirdalsdagene
Nyhet Turløyper

Klatrepark i Tjørhomfjellet til Sirdalsdagene

 

 

 

 

 

 

 

  • Nå håper vi klatreparken kan være klar til Sirdalsdagene ( 7. – 9. september), sier Torjei Sporastøyl, daglig leder for Sirdal Resort.
  • Klatreparken skal i første omgang ha et tårn på 12 meter ved stranda. Da blir det synlig fra fylkesvei 45. Ut fra aktivitetstårnet skal det lages to zip-lines.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste byggetrinn blir våren 2019 og vil da inneholde Via Ferrata og flere familieløyper. Fem millioner kroner investeres i klatreparken.  Det blir et franchiseopplegg i samarbeid med Høyt og Lavt, som hittil har 14 parker rundt omkring i landet.

 

Sporastøyl forteller at de kjøper et ferdig opplegg fra Høyt og Lavt som inneholder prosessen, organiseringen av opplegget og designet.

Målsetningen for Sirdal Resort er å bli like attraktive for sommersesongen som de er vinterstid. Sporastøyl  vil gjerne at det blir et resort som kan tilby kjekke aktiviteter hele året.

  • Det gjelder å få stoppet en del av gjennomgangstrafikken sommerstid, samtidig tilby hytteeierne mer aktiviteter og tilbud, sier Sporastøyl.

 

Sirdal Resort:

  • Ble etablert i 2016 og har i dag hånd om et område med ni heiser i Sirdal Skisenter (Tjørhomfjellet-Ålsheia), restaurant, spisesteder, skiutleie, sykkel, sykkelutleie, overnattingsmuligheter, badeområder. Beinesdal Utvikling AS og Sirdal Holding AS eier halvparten hver av selskapet.