Home>Nyhet>Kvinen turisthytte klar 30. september
Nyhet Turløyper

Kvinen turisthytte klar 30. september

  • Vi er i rute med den nye hytta på Kvinen. Ja, vi ligger heller litt foran ferdigstillelsesdato 30. september, sier Bjørn Andersen-Steinsland, daglig leder for DNT Sør i Kristiansand.
  • Da skal det være fullt proviantlager og alt sengetøy på plass.

Hytta skal være klar til bruk for senhøsten og vinteren.  Den formelle åpningen av hytta tar vi til våren, sier Andersen-Steinsland.

Hytta har en grunnflate på 125 kvadratmeter med plass til 32 senger. Utvendig er hytta klar med kledning og vinduer. Nå gjenstår innredningsarbeider med panel og lignende. Værmessig har det vært en drømmesommer for de som har jobbet på Kvinen. DNT Sør har hatt tre innleide tømrere som har ledet arbeidet. I tillegg er det hver uke sju frivillige som er med på dugnadsinnsatsen.

Prosjektleder Bjørn Brantzæg har vært en glimrende prosjektleder for dette arbeidet. Han er godt assistert av Sigmund Salthaug.

I hytta legges det opp til solcellestrøm som skal være for lys og for lading av mobiltelefoner. I tillegg skal det monteres en infokiosk som skal fortelle historien fra Kvinen, vestheia og villreinen. – Spennende prosjekt, sier Andersen-Steinsland.

Logistikken med frakt av ny hytte inn og gammel hytte i retur, har vært et møysommelig arbeid for å utnytte helikopterkapasiteten og for å få ned kostnadene med transporten. 121 helikopter-hiv inn med nye materialer, mens det var 50 hiv i retur som avfallshåndtering.

Annonse

Kvinen Turiststasjon som ble bygget for 48 år siden, var i en elendig bygningsmessig forfatning.  Den tilfredsstilte verken krav til komfort eller hygge.

I fjor ble det bygget en liten hytte med 10 sengeplasser. Sammen med den nye store, vil det utgjøre et tun.  DNT Sør opererer med et byggebudsjett for riving og nybygg på fem-seks millioner kroner.  Nå baseres mye av arbeidet på dugnadsinnsats  av medlemmene, så det vil være med å redusere kostnadene.

Hyttene er tegnet av ENO i Kristiansand på dugnad.

Den nye turisthytta på Kvinen ruver godt i terrenget mot sør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbeidet med innredningen er kommet godt i gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styreleder Jan Willy Føreland på dugnadsinnsats.

 

 

 

Den lille hytta med ti sengeplasser ble bygget i 2017.