Home>Næringsliv>Flere telt denne sommeren
Næringsliv

Flere telt denne sommeren

  • Denne sommeren har det vært langt flere enn normalt som har overnattet i telt. Det har nok sammenheng med det tørre og varme været, sier Johan Eiane, daglig leder og eier av Sageneset Feriesenter.
  • Ellers kommer 80-90 prosent hollendere her for å overnatte i utleiehyttene våre. De har ett mål. Gå til Kjerag, ta båten ut Lysefjorden og deretter besøke Preikestolen.

Sageneset Feriesenter har 25 vertikaldelte hytter, med tre soverom i hver. Totalt er det 200 senger til utleie. I tillegg er det 50 campingvogner som har  fast plass på stedet.  En del bobiler kommer også for overnatting.

Etter at kommunen sluttet å være med på markedsføring for turisme, har Eiane konsentrert seg om egen markedsføring i Holland. Det har gitt resultater og derfor er det flest overnattingsgjester derfra.

For å drive campingplassen sommerstid, er det innleid en del ungdommer som tar seg av de praktiske oppgavene. Åpningstiden er kl 0900 – 2200. Feriesenteret driver ingen egen kiosk , de overlater salget til Joker Sinnes. Vaktene må ta seg av svømmebassenget på 100 kvadratmeter.

Fra april til senhøsten er det hovedsakelig arbeidsfolk som leier hyttene for overnatting, mens de jobber her i Sirdal.  Utleiemarkedet av hyttene foregår ellers fra snøen kommer i desember til etter påske. Da er det som regel fullt belegg.

Forsidefoto: Johan Eiane er fornøyd med belegget i sommer.

Annonse