Home>Nyhet>Første skoledag for fire elever på Sinnes
Nyhet

Første skoledag for fire elever på Sinnes

Skolestart. Litt skummelt. Ny skole. Mange nye ansikt og nye elever å treffe. Friminutt. Mye å lære.  Men de fire elevene som startet på Sinnes skole i dag kjente hverandre fra før. De har gått sammen i barnehagen. Det var med å dempe frykten for det ukjente.

  • Alt var ikke nytt i dag. Elevene har jeg truffet flere ganger i barnehagen og flere ganger her på skolen før vi tok sommerferie. Dette ble gjort for å dempe overgangen, sier lærer Kristina Smedegård som har 1.klasse for første gang.
  • Utfordrende og spennende med de minste. Første del av skoleprogrammet er å få elevene trygge og kjente på skolen. Deretter skal vi drille inn rutiner, med å sitte stille, rekke opp hånden når du skal si noe og så videre, sier Kristina som gleder seg å ta fatt.

Så skal vi snart i gang med bokstavlære. En viktig forutsetning for å komme videre i skolegangen er å kunne alle bokstaver.

Dessverre var det en våt og grå dag på skolen i dag, men det så ikke ut til å dempe på humøret til alle skoleelevene. Været la ikke noen demper på lysten til å være ute i det sure høstværet heller. Med gode regnklær gikk det bra.

Førsteklassingene går på skolen hver dag fra klokka 0850 – 1430 og har fri hver onsdag.

Elevtallet varierer fra år til år, men dette skoleåret er det ingen avgangselever, dermed er vi på stigende antall elever igjen, sier en fornøyd rektor Åse-Berit Fidjeland.

Annonse

Forsidefoto: Viljar Kvalvågnes viser foto fra i sommer til sine klassekamerater Julia Schocka ( fra venstre), Tuva Myhre og Solveig Karoliussen.

 

Rektor Åse-Berit Fidjeland ved Sinnes skole ønsker alle 45 elever, lærere og foreldre velkommen til nytt skoleår.

 

Solveig Karoliussen på fanget til lærer Kristina Smedegård.

 

De fire førsteklassingene som startet på Sinnes skole i dag, var fra venstre Solveig Karoliussen, Tuva Myhre, Viljar Kvalvågnes, Julia Sochocka sammen med lærer Kristina Smedegård.
Alt klart for skolestart fore fire nye elever.