Home>Front>Johaug-show i Lysebotn opp
Front Sport

Johaug-show i Lysebotn opp

Therese Johaug gjorde som hun ville i Lysebotn opp. Etter en rask start, et stavbrekk etter 200 meter, så satte hun i gang ”turboen” og viste svenskene ryggen. Hun knuste sin gamle rekord og kom inn på ny løyperekord med  31.46. En maktdemonstrasjon .

Dette var Thereses første FIS-konkurranse siden dopingdommen. Derfor var det ventet at hun og Charlotte Kalla ville knive om teten. Da Therese fikk roet nervene, fikk hun raskt 40 sekunders ledelse.

Hun kom 1 minutt og 47 sekunder før Kalla over målstreken. Rein utklassing. Sverige tok også tredjeplassen.

Den forventede kampen mellom Kalla og Johaug ble det ikke noe av, så vi fikk se et reint Johaugshow opp de knallharde motbakkene. Etterpå ble hun intervjuet, skrev autografer, fikk premier og var med på avduking av en statue der alle vinnerne er inngravert.

I herreklassen var det tre som skilte seg ut og kjempet om å vinne Lysebotn opp. Simen Hegstad Krüger tok 1. plassen, 3.9 sekunder foran klubbkameraten Hans Christian Holund.  Simen Andreas Sveen kom i mål 16 sekunder bak Holund.

Annonse

Omkring 800 deltakere, små og store, deltok hele dagen i dette kjente bakkeløpet. Det begynte på formiddagen og herrene avsluttet ved 17-tiden. En lang dag for de mange som hadde tatt turen til Øygardstøl. Salget av vafler, kaker, kaffe og pølser gikk unna i rekordfart.

Et flott arrangement, der Einar Kjølberg, Vikeså holdt godt i tømmene og den anstrengte timeplanen.