Home>Front>Månedsrekord i juli for GP-butikken
Front Næringsliv Nyhet

Månedsrekord i juli for GP-butikken

  • Ufattelig hvor stor trafikkøkningen har vært denne sommeren. Det har for vår del resultert i en omsetningsøkning på 19 prosent sammenlignet med fjoråret, sier Gerd Madland og Geir Helge Tjørhom som driver Joker Sinnes.

På folkemunne kalt GP. Juli-rekorden lyder på 5.5 millioner kroner brutto.  Det er ikke bare beste omsetning i juli, men beste måned totalt for butikken.

Økt sommertrafikk gir mynt i kassen hos GP.  Da bommen over Suleskard åpnes i slutten av mai, viser det igjen i kassen daglig når trafikken øker på i takt med flere biler. Juni, juli og august er noen sterke måneder. Årsomsetningen vil komme på omkring 40 millioner kroner, netto.

Feriefolket kjøper vanlige kolonialvarer som oss andre nordmenn. Men litt ekstra mineralvann, øl og is har det gått med denne sommeren.  Utlendingene er smilende og glade, men forstår ikke at ølsalget er stoppet på søndagene. Hvorfor det ? Så må de ansatte i butikken prøve å forklare de norske reglene.

Brødvarer går det også mye av og vanligvis kommer ferske brød fra Tonstad Bakeri med ”melkebilen”. Men tre dager i uken må enten Gerd eller Geir Helge kjøre og hente brødvarene på Tonstad selv.

  • Selv om det er godt salg i helgene utover høsten og vinteren, kan det dessverre ikke måle seg med sommersalget som er jevnt og trutt daglig, sier Geir Helge.

Utenom Joker-butikken, er Geir Helge også ansvarlig for Viking-avdelingen. Området som Geir Helge dekker er hele kommunen, samt ned til Lysebotn og til midt på Suleskard-veien.

Annonse

  • Vi er nesten på hjul daglig for å hjelpe eller hente biler som er blitt skadet. Det er både tid- og arbeidskrevende med de avstandene vi har her oppe. En vintersdag kan vi ha 6-8 mann i jobb hvis det er ekstra kaldt en helg med stor trafikk i dalen.

Forsidefoto: Gerd Madland er alltid på jobb i butikken.

 

Geir Helge Tjørhom er fornøyd med månedsrekord i juli.