Home>Front>Mange tilbud – bra etterspørsel
Front Hytter

Mange tilbud – bra etterspørsel

Skal du ”sjoppe” ny hytte under Sirdaldagene (7.-9. september), er det mange og varierte tilbud.  Fra 49 kvadratmeter i kolonihagestil til de mer luksuspregede på opptil 400 – 500 kvadratmeter. Lommeboka avgjør hvor du ønsker å kjøpe. Starter på 2.5 millioner kroner og stiger opptil 13 – 14 millioner kroner. Aldri har det vært mer varierende tilbud enn dette året.

Etterspørselen etter vinterhytte i Sirdal er fortsatt like god. – Vi har et jevnt sig hele tiden på de som vil ha ny hytte, sier Inge Andreassen i Solhytten, som er de som selger mest hytter i dalen. Årsomsetningen er som regel mellom 120 – 150 millioner kroner. Mer har ikke Solhytten kapasitet til å selge og levere i henhold til deres kvalitetsnormer.

Dersom  det blir et bra høstsalg dette året på nye hytter, vil Sirdal passere 4.500 enheter.  Sånn som det ligger an nå vil det ventelig skje i løpet av vinteren. Flere og flere ønsker å skaffe seg hytte. Med økt utbygging av aktivitetstilbud, sommer- som vintertid, og den korte avstanden til Stavanger-regionen, vil dette presset bare øke i tiden framover. Utbyggerne er optimistiske og forventer at det blir skrevet kontrakter med mange forventningsfulle rogalendinger.

  • Me bygge og græve heila tiå i et jevnt tempo, sier Andreassen.

Solhytten har nå 9 – 10 hytter igjen i Brendeheia. Et par i Smølåsen. Sinnesliå klargjøres nå med 24 tomter, hvorav Sinneshytten har fem.  Til våren starter Solhytten graving og tilrettelegging for 32 tomter i Furuåsen.  Det er også gitt klarsignal for graving og utbygging av Hoppmannsknuten ved Slottet. Dette er i samme område som Haugefjedl og Brendeheia. Der skal Solhytten sammen med Sinneshyttå bygge 62 hytter fra 2020.

  • Pris pr hytte ?
  • Hytter på 110 – 150 kvadratmeter selges fra 4.5 – 6.0 millioner kroner. Hyttene i Furuåsen håper vi skal bli rimeligere.

 

Sinneshyttå

Annonse

Tor Sigve Vik, eier av Sinneshyttå, melder om salgsrekord i fjor med 75 millioner kroner.  Han forventer like bra resultat i år. Åtte – ti hytter er under arbeid og klargjøring og da er kapasiteten sprengt. Enkelte hytter er så store og arbeidskrevende at de utgjør timemessig det doble av en vanlig hytte.

Nå gleder Tor Sigve seg til Sirdalsdagene der han kan presentere 19 tomter i Brendeheia. I tillegg er det et nytt felt på Rubetødnan med over 20 tomter. Sinneshyttå kan ellers tilby tomter på Øynå og  Sinnesliå.

 

Favoritthytten har startet utbyggingen på delfelt ovenfor Ådneram.

Favoritthytten

 Øverst i  dalen, er det Favoritthytten som dominerer utbyggingen i Ådneram – Suleskard – området. Arvid Braut forteller at Favoritthytten har solgt ti av et budsjett på 25 hytter. Han jobber med flere kontrakter og regner med at årets mål blir nådd.

Ved Suleskard-tunet (tvers over butikken) er det 10 vertikaldelte enheter igjen å selge. Suleskard Fjellgård har solgt 30 av de 42 tomtene som er planlagt der. Så har de startet på delfelt ovenfor Skitrekket i Ådneram. Der bygges det i samme stilen som før i dette området.

  • Hyttestørrelsen varierer fra 120 – 150 kvadratmeter i Ådneram og Fjellgården, sier Braut og prisene starter på 3.6 millioner kroner på Tunet og opptil seks millioner kroner  på de to andre stedene, alt etter størrelse og utførelse.

På Fjellgården og Tunet er det festetomter, mens det i Ådneram er selveiertomter.

 

Kolonihagehytter

  • Denne høsten vil vi forsøke oss på mindre og varierte hyttestørrelser. Vi lanserer dem på Sirdalsdagene, forteller Lars Enok Wang, leder for forretningsutvikling i Sirdal Eiendom, som er en del av Tjørhomfjellet.

Tjørhomfjellet er ferdig utbygget. Tjørhomfjellet Panorama som ligger innerst ved Beinesvatnet, er det 30 tomter igjen å selge. På Odden som stikker ut i vannet, med flott utsikt og solmuligheter, klargjøres  tomter for 52 leiligheter. Der skal bygges rekkeleiligheter med 4 enheter i hver. I denne omgang vil det bygges 12 leiligheter. De minste leilighetene er på 72 kvadratmeter og koster 3.290.000 kroner mens de største er på 122 kvadratmeter og koster  4.750.000 kroner.

De skal også lansere et kolonihagefelt for 28 enheter a 49 kvadratmeter, med fire soverom. De skal bygges i Ukvigldalen (tvers over brannstasjonen ) når du kjører fra GP-butikken nedover mot Tjørhom. Prisen på disse hyttene vil ligge på ca 2.5 millioner kroner.

– Med så mange varianter, størrelser og priser, håper jeg det er noe for enhver  lommebok, sier Wang som gleder seg til å starte salget på disse enhetene.

Forsidefoto: Etterspørsel etter vinterhytter er fortsatt stor i Sirdal.

Stor aktivitet med hyttebygging innerst i Beinesvatnet for Tjørhom Panorama
På andre siden av Sinnesvatnet skal Solhytten og Sinneshyttå bygge 32 hytter.