Home>Leder>Sauene på heimveien – jaktfolka overtar
Leder Nyhet

Sauene på heimveien – jaktfolka overtar

Denne uken starter gjeterne med å samle saueflokkene sine. Heiegjeter Torleiv Lye og hans mannskap har nok det største terrenget for de skal samle flokken sin i Suleskard-heiane.  Så følger den ene samlingen etter den andre på Fidjeland, på Donsen, Hunnedalen og ferjeturen over Valevatnet.

Mange fristende tilbud på lammekjøtt har vi allerede fått servert i blader og aviser.  Nå blir det imidlertid enda mer til fårikål, lammefrikase og helstekt lammelår.  Mange spennende og utfordrende oppskrifter venter på kjøkkenet, hjemme som i hytta.

Mens gjeterne og sauene trekker seg ut av heia etter en fantastisk sommer, så gjør jaktfolka seg klar. Noen har allerede startet med reinsdyrjakt og kan melde om bukker som er skutt. Mens andre har kommet tomhendt hjem etter første turen.

  1. – 14. september er det rypejakt på Sigurdsheller, et samarbeidsprosjekt mellom Statskog og Sirdal Huskyfarm. En tur bare for kvinner, fordelt på to jaktlag, med to dager hver.

Vi er godt fornøyd med våre første uker på nett, Sirdalmedia.no, Facebook og Instagram. Mest visninger har det vært på Brekkebu som har gjenåpnet, Julie Olsen som er ny daglig leder i Sirdalskiløyper og ikke minst omtalen av Gunnar Sirekrok som er gått bort. Alle disse hadde over 5.000 visninger hver. Imponerende. Les og del videre.

Vi er blitt godt mottatt. Over 1.600 unike lesere daglig, eller over 500  Facebook-følgere, er gode tall etter fem ukers driftstid. Da er vi blitt den største daglige nyhetstjenesten i Sirdal kommune. Fornøyd med det, men vi håper å kunne vokse mer ettersom sesongen starter nå for høst og vinter.

Annonse

Vi håper tilbudet er noe for både fastboende og hytteeierne. Sistnevnte gruppe er den største i dalen.  Trekanten utbygger, kommune og hytteeier er en meget interessant konstellasjon. Hvor havner regningen til slutt ? Hvem betaler for den store utbyggingen som foregår i øvre Sirdal?

Jeg vil se litt nærmere på dette utover høsten og ikke minst når kommunens 2019-budsjett blir lagt fram. At vi hytteeiere/deltidsinnbyggere betaler mesteparten av gilde selv, vil ikke overraske i det hele tatt.

Nå kommer høsten og de flotte farger i fjellet. Benytt anledningen å ta deg en topptur, eller en tur til Kvinen for å se den nye turisthytta som skal være ferdig om en måneds tid.

 

GOD TUR

 

Leif Sirevåg

Sirdalmedia.no

Leif.sirevaag@sirdalmedia.no

 

Ta gjerne kontakt:

[contact-form][contact-field label=»Navn» type=»name» required=»1″][contact-field label=»Epost» type=»email» required=»1″][contact-field label=»Melding» type=»textarea» required=»1″][/contact-form]