Home>Kvæven>Sirdalsdagene uten sauer i år
Kvæven Nyhet

Sirdalsdagene uten sauer i år

Interessekonflikt mellom sau og reinsdyr, var i år årsaken til at det blir Sirdalsdager uten sauer på fredagskvelden. Om fire uker.  Reinsdyrinteressene vant den kampen i år. Da må sauene forlate heia en uke  før Sirdalsdagene finner sted. Vil du se sauene komme fredag 31.august, er de forventet å komme til Kvæven mellom klokka 1800 og 2000.

  • Trist, spesielt for de mange barnefamilier som møter opp og tar imot sauene fredagskvelden når de kommer til Kvæven, sier Sølvi Manneråk, prosjektleder for Sirdalsdagene. – Det må vi bare beklage.

Programmet for helgen (7. – 9. september) er i alle fall klart. Etter  at ordfører Thor Jørgen Tjørhom har åpnet Sirdalsdagene  for 29. gang, kommer det stand-up show med Rune Bjerga.

Lørdagen er den store familiedagen. Da er det mange aktiviteter. Starter med golfturnering og fortsetter med barneunderholdning av ”Teskjekjerringa på campingtur”.  Siden er det Sirdalsmesterskap i motorsagkasting og saueklipping.

Den store attraksjonen i år blir Sigvart Dagsland som nå har begynt å opptre igjen etter bilulykken på vei hjem fra Rena i Østerdalen i Hedmark.  Lørdagskvelden avsluttes med dansebandet  Åsmund Åmli.

Årets foredragsholder søndag ettermiddag er tidligere fotballspiller Dagfinn Enerly. Han fikk livet snudd på hodet etter en kamp mellom Fredrikstad og Start i 2005. Nå har han et liv i rullestol.

Annonse

59 firmaer har skrevet kontrakt og blir med som utstillere i år. Manneråk forteller at det er både gamle kjenninger og nye utstillere som blir å finne på Sirdalsdagene.

Mataktørene har litt av hvert å by på. Fra den tradisjonelle sauen, til helgrilling av gris og Sirdals-ørret. Her er det noe for enhver smak.

  • Hva med plast- og miljøtiltak med så mange mennesker samlet ?
  • Nei, det har vi dessverre ikke tenkt på. Her går alt i samme container som hyttefolket er vant til, sier Sølvi Manneråk som vil ta temaet opp til neste års arrangement.

Foside: Programmet for Sirdalsdagene er klart, med Sigvart Dagsland som gjester hovedscenen lørdag.

Sølvi Manneråk må trøste seg med en saue-dokke til årets arrangement.