Home>Nyhet>Tåke og pøsende regnvær
Nyhet Sport

Tåke og pøsende regnvær

Lysefjorden er blitt et eldorado for de som elsker ekstremsport. De som virkelig vil ta seg ut. Prøve utholdenhet. Fjorden benyttes til svømming i mange varianter. Likedan er det med de som vil løpe, på begge sider av fjorden. Eller springe opp og ned Flørli-trappene.

Mulighetene og utfordringene står  i kø. De to siste helger har det vært konkurranser av dette slaget. I tåke, kaldt, surt og med pøsende regnvær.

Rockman, en lagvis konkurranse, gikk av stabelen for to uker siden. Startet i Fantahålet med svømming og deretter opp til Preikestolen i ufyse regnvær og dårlig sikt.

Konkurransen inneholder tre svømminger på hver side av fjorden og en sjuende var krysning av Lysefjorden til Flørli. Så var det 9 etapper med løping, på begge sider, den siste etappen var opp trappene og ned til mål i Flørli. 87 lag deltok i konkurransen og i mix-klassen ble Sirdalslaget Wenche Kvæven og Erik Vik nummer to.

Denne helgen var det individuell konkurranse. 84 påmeldt, 62 stilte til start og 49  fullførte. Der startet konkurransen med 3.8 kilometer svømming fra Geitaneset til Lysebotn.

Annonse

Deretter 185 km sykkel, med brutal start opp Lysebotn-bakkene. Videre gjennom Sirdalen, Hunnedalen, Gloppedalen og til Brusand og Bore.  Der var det skifte til løpesko og 43.5 km maraton ventet fram til Sverd i fjell i Hafrsfjord. Steintøff og krevende løype.

Video fra Rockman

Video fra ThorXtri

Foto og dronefilm : Simen og Frank Haughom.