Home>Turløyper>2.5 millioner i gave til Kvinen
Turløyper

2.5 millioner i gave til Kvinen

Sparebankstiftelsen SR Bank ga torsdag 10 millioner kroner til Den norske Turistforening. DNT fyller 150 år og fire lokale foreninger i sør og vest får  dermed mulighet til å realisere store prosjekter.

DNT Sør fikk 2.5 millioner kroner til sitt nyeste prosjekt Kvinen Turiststasjon. De skal åpne sin nye hytte på Kvinen om en måneds tid.

Stavanger Turistforening fikk 2.5 millioner kroner til å restaurere Haukeliseter Fjellstue.  Haugaland Turistforening fikk samme beløp til Floge-hytter ved Ryvarden fyr.  Bergen og Hordaland Turlag skal oppgradere Grieghytten med 700.000 kroner og ny hytte på Breidablikk  med 1.800.000 kroner. Seremonien fant sted på Kvinen torsdag.

Foto: Hyttene på Kvinen er snart klar for åpning.