Home>Turløyper>Elementer på brua over Sira torsdag
Turløyper

Elementer på brua over Sira torsdag

Torsdag denne uken skal AllianseBygg A.S. montere elementene som skal binde sammen brua over Sira ved Nessetfossen. Arbeidet startet 9. juli og skal være ferdig i slutten av oktober.

  • SpennCon fra Sandnes kommer med åtte elementer. De er 17.6 meter lange, forteller Leif Arild Fidja i AllianseBygg A.S.
  • Hvert element veier hele 15 tonn og vi må ha en stor kran som kan løfte elementene i minst 35 meters lengde.

Selv om elementene kommer på plass, blir det ikke åpning for allmenn ferdsel før i oktober. Brua skal sikres med gjerder på begge sider.

Ifølge Fidja har arbeidet gått greit, takket være en tørr og varm sommer. Særlig gjaldt det forskalingene siden det var så lite vann.

Brua skal være 40 meter lang, 5.5 meter i bredde og 3.5 meter høy på midten for vannføringen.

Denne brua er det mange som har ventet på i årevis.  Nå vil brua muliggjøre  at det på helårsbasis kan være mulig å gå rundt Sinnesvatnet. I tillegg kan du gå fra Tjørhom til Fidjeland.

Annonse

Oppdraget er på 2.5 millioner kroner pluss merverdiavgift. Sirdal kommunestyre vedtok brua i 2016. Den finansieres med blant annet tippemidler og tilskudd fra Sirdalsutvalget.

Kommunen står som byggherre, eier og drifter av brua. Rådmannen skrev i sakspapirene at dette prosjektet er et spesielt viktig tiltak å få gjennomført for å fremme friluftslivet og turistnæringen i kommunen. Etableringen blir en sikker kryssing av Sira for vinter- og sommerløyper.