Home>Nyhet>Ferjetur for sauene over Valevatnet
Nyhet

Ferjetur for sauene over Valevatnet

Lørdag hadde Sinnesgårdene samling av sine sauer på nordsiden av Valevatnet. Sankingen startet fredag inne ved Degevass og Svåberget. Disse sauene går i den såkalte Sinnesheiå. Totalt var det mellom 400 – 500 sauer.

Da sauene var samlet i en garde i vika Daureli på nordsiden, begynte Olav Sinnes å frakte sauene over vatnet med den hjemmelagde ”ferja”. Den er eldgammel nå, men fungerer like greit, vår som høst. Olav tok med 45 dyr på hver tur og startet ved 12-tiden.

Med alle sauene vel over, var det å jage dem gjennom Sorpeskaret, over Tjødnestøl, langs Stølstjønn og Ålsheia til parkeringsplassen nede ved veien hvor de hadde satt opp en garde for å skille dyrene til rett eier.

Geir Magne Hadland fra Tjørhom er den som har flest dyr i denne flokken. Resten tilhører gårdene på Sinnes.

Samlerne hadde  surt vær lørdag, med kraftige regnbyger innimellom. Det gjorde at det ble en stri tørn. Vi traff Arne Gulbrandsen fra Undheim som tok oss med på guidet tur på Valevatnet, slik at vi fikk oppleve sauene på nært hold på begge sider.

Annonse