Home>Kommunen>GP-krysset er framtidens sentrum
Kommunen Nyhet

GP-krysset er framtidens sentrum

Sirdal kommune hadde torsdag invitert til åpent møte angående offentlig/privat samarbeid om et næringsbygg på Sinnes. Det var Tor Sigve Vik i Sinneshyttå som hadde tatt initiativet overfor kommunen om et eventuelt samarbeid. Tor Sigve Vik ville i så fall bygge et næringsbygg på 600 kvadratmeter oppå ”kjelleretasjen” med garasje- og lagerplass han har bygget tidligere.  Formannskapet ville gjerne ha tilbakemelding fra ”folket”.

  • GP-krysset skal være framtidens sentrum for Øvre Sirdal. Det kommer klart fram i kommunens Samfunnsdel og arealplan Nord, som nettopp er vedtatt politisk, sa Øystein Tjørhom som representerer Tjørhomfjellet og alle selskapene der.

Tor Sigve Vik kjenner planene der en skal satse på næring og økt befolkning i kommunen. Men han etterlyste også en rasjonell tankegang. Han ville ha fortgang i nytt  næringsbygg. Bygget til Sinneshyttå ligger like ved fylkesveien, og det trengs bare en beslutning og en avtale med kommunen for å komme i gang.

  • Vi må få fortgang i å kunne tilby hyttefolket bedre tilbud enn det vi har i dag, fortsatte Vik og la til at det vil ta mange år før en tomt er klargjort ved GP-krysset.

Først må en reguleringsplan for området ferdiggjøres og godkjennes. Deretter må det sprenges ut fjell som skal benyttes i rundkjøringen i det nye krysset. Så skal et nytt bygg finansieres og bygges. Mange mente det ville ta veldig lang tid.

  • Vi må få til et spleiselag mellom næringslivet og kommunen for å få fortgang i disse planene. Mulighetene er der men vi har ikke tid til å vente, framholdt Øystein Tjørhom.

Ordfører Thor Jørgen Tjørhom mente GP-krysset var den naturlige beliggenhet. Han tente på ideen om at kommunen og næringslivet kunne dra sammen om et framtidig bygg.

Det ble en del ordveksling om kommunen var den rette til å sitte i førersetet for å komme videre i denne saken. Ideene om samarbeid haglet og alle var enige i at det burde bygges et kombinert næringsbygg med leiligheter i andre og tredje etasje. Dette vil sikkert hjelpe på finansieringen.

Annonse

Neste steg i et eventuelt næringsbygg for Øvre Sirdal, vil nå bli behandlet politisk i formannskap og kommunestyre.

 

Foto: Fra møtet torsdag ser vi fra venstre Øystein Tjørhom, Lars Enok Wang, Tormod Ousdal og Geir Helge Tjørhom.

 

Ordfører Thor Helge Tjørhom og næringssjef Øyvind Sjøtrø, som ledet møtet.
Tor Sigve Vik ville har fortgang i byggingen av nytt næringsbygg på Sinnes.