Home>Nyhet>Her har eg funne lammet mitt
Nyhet

Her har eg funne lammet mitt

Eigersund-jenta var svært godt fornøyd med å ha funnet lammet sitt i den store flokken på Donsen i dag. Lammet tilhører Roald Åvendal fra Eigersund.

Over 600 sauer og lam kom til skiljeplassen på Donsen ved lunsjtider i dag. Da hadde 25 mann startet fra Kvina ved 0630-tiden. Omkring 700 dyr skal det være når heiegjeterne har tatt en ekstra tur og to for leting etter resten av flokken.

  • Siden det har vært så tørt og varmt i sommer, er det kommet en del fremmede sauer over til vår flokk, sier Roald Åvendal som er leder for Svanes Beitelag. De har holdt på i over 60 år og beiter i Littla Kviheiå. Alle dyrene er tilhørende gårdbrukere i Dalane-området.

Samlingsgjengen kom seg i posisjon i går kveld ved å kjøre inn til Ånghelleren. Derfra tok de båt over vatnet til Kvina, hvor de overnattet på forskjellige steder i natt. Så startet heimturen grytidlig  i morges. Nattefrost utendørs og et fantastisk flott vær.

Jørgen Tore Omdal, fra Eigersund,  er veteranen og har vært  med på samlinger siden slutten av 1960-årene. Lammene ser bra ut og det betyr at det har vært et godt beiteår, trass tørken.

Da saueflokken nærmet seg Donsen, var det 80 medlemmer fra Turistforeningen, små og store, som fulgte innspurten og ble filmet under veis. Denne trekanten, Turistforeningen, Nortura og Beitelaget var et nytt forsøk som ble gjennomført i åt. I målområdet ventet dessuten Gilde med ferdig-grillede pølser til alle som ville ha.

Annonse

Ri på sauen og holde tak rundt hodet, da går det best.
Egil Skåra melder fra nummeret på sauen.
Jørgen Tore Omdal viser Turistforeningens medlemmer hvordan skiltingen foregår.
Svanes Beitelag har samlet sauene på Donsen før skilting.
Mye folk var samlet ved skiljegardene på Donsen.
Gildes pølser gikk unna.
Herlig å slappe av etter sauesamlingen
Nå har hun full kontroll over sauen ved å ri og holde hodet.
Ka ti` e`det vår tur ?