Home>Front>Kafe og lokalmat på Kvæven og matkasser
Front Kvæven

Kafe og lokalmat på Kvæven og matkasser

 

 

 

 

 

 

 

  • Moccamasteren vil bli parkert til fordel for en ny og moderne kaffemaskin, den eneste i Sirdal, der vi skal servere kaffelatte og cappuccino, sier Renate Albrigtsen og Ingeborg Selma Kvæven. Damene nærmest står og ”spinner” for å komme i gang med sitt nye prosjekt.

De har fått leie lokalene på Kvæven, men kjøkkenet trenger oppussing og tilpasning for å få det godkjent for daglig drift. Renate kommer fra Stavanger og er utdannet vinkelner. Selma er fra Kvæven, utdannet lærer og underviser i kommunen.

  • Vårt fokus vil være kafedrift hver dag, så får vi heller tilpasse åpningstidene når vi ser hvordan besøket blir. Hyttemarkedet vil være vårt hovedmarked om vinteren, mens turisttrafikken, spesielt til Kjerag, vil være fokus om sommeren.

”Smak i Sirdal” er deres firmanavn og de vil satse på bygdemat og vil tilby lett servering til de som stikker innom kafeen. Det vil også bli servert øl og vin. I tillegg vil de satse på matkasselevering og muligens frokostposer om morgenen, men alt dette avhenger av logistikken. Hyttene ligger spredt i dalen og derfor må de finne et egnet sted hvor de kan levere ut varene.

Kommunen har vært svært imøtekommende til initiativet og fra 1. desember overtar de lokalene. Imidlertid vil de gjerne prøve seg i høstferien med litt leveranser og kafedrift til de som har ferie.

  • Middagsservering kan vi ikke belage vår drift på. Det må i tilfelle komme på sikt, for da er det behov for et annet kjøkken med nødvendig utstyr. Vi satser på småretter, men vil gjerne at det er lokalmat, fra Sirdal og omegn inklusive Rogaland, sier Renate.

De har sikret seg Sirdal-ørret, grønnsaker og kjøtt fra Tonstad. Lam fra Ådneram, pinnekjøtt og fenalår lokalt fra Kvæven. Kortreist mat sammen med økologiske og miljøvennlige produkter er in i tiden.

Fredagen satser de på å kunne levere matkasser til travle familier som er på vei til hytta. Da kan en tilby lammegryte eller ørret, blant annet, sammen med ost og spekemat og annet tilbehør i kassen.  Lettvint og greit å lage når en kommer til hytta.

Annonse

  • Her må vi samarbeide med kundene og se hva de ønsker av tilbud, og hva vi kan levere. Prøve og feile og lykkes blir nok en modell vi skal gjennom før det sitter med matkassetilbud, sier Renate og Selma.

I kassene tar de også sikte på å kunne levere øl, men det krever egen bevilling for den slags. Det kommer ikke under samme bevilling som kafedriften på Kvæven.

Renate og Selma har mange baller i luften for tiden. Mange små og store ting skal på plass. Avtale med leverandører, innkjøp av nødvendig utstyr og  å få på plass sitt eget firma i riktige former.

Fra desember blir det øl, vin eller cappuccino på Kvæven. Moccamasteren er parkert, Sirdal vil oppleve nye tider, hvis bare hytteeierne setter pris på tilbudet og turistene som farer forbi vil stoppe og ta rasten der.

 

Foto: Ingeborg Selma Kvæven og Renate Albrigtsen er klar for å åpne Kvæven.

 

 

Under Sirdalsdagene hadde de utstilling og smaksprøver i løa.

 

Renate Albrigtsen tilbyr kaker og kaffe under Sirdalsdagene.