Home>Nyhet>Klatreparken godkjent og klar til bruk
Nyhet

Klatreparken godkjent og klar til bruk

Klatreparken til Sirdal Resort i Tjørhomfjellet er godkjent og tas i bruk lørdag. Regn og blåst de siste dager satte en stopper for den store folkefesten. Den sterke vinden kan gjerne stenge enkelte apparater, men det vil det bli tatt fortløpende avgjørelser om.

Parkansvarlig Wendy Dalgliesh, opprinnelig fra Skottland, gleder seg til at parken er ferdig og klar til bruk.  Klatretårnet på 12 meter viser godt igjen fra veien og det er her man starter. To klatrevegger, to ZIP-lines, en Quick-tramp, før du føres videre på grønn, blå og to orange linjer.

For å kunne delta, må du være over 80 centimeter for å bruke de orange linjene, mens den grønne krever en høyde på 110 centimeter og mer enn  140 centimeter på den blå. Utfordringene står i forhold til høyden.

Kjøp av billetter gjøres online. Du må booke billetter i forkant før du kommer for å benytte Høyt og Lavt sine apparater. Du går inn på følgende:

www.høytlavt.no/sirdal/billetter

Annonse

50 stykker kan være i parken samtidig. Til høstferien økes det til 75 personer. Betalingen for en dag skjer etter høydemålet ditt. 80 cm koster 180 kroner, 110 cm koster 275 kroner og 140 cm 320 kroner.

Denne høsten vil Sirdal Resort høste erfaring med sine nye tiltak, klatreparken og Mountain Cars.  Om det blir utvidelser til neste år vil en ta avgjørelse på i løpet av vinteren.

Sirdal Resort har investert fem millioner kroner i klatreparken. Det er et franchiseopplegg i samarbeid med Høyt og Lavt, som hittil har 14 parker rundt omkring i landet.

Tarjei Sporastøyl , daglig leder, forteller at de har kjøpt et ferdig opplegg fra Høyt og Lavt som inneholder prosessen, organiseringen av opplegget og designet.

Målsetningen for Sirdal Resort er å bli like attraktive for sommersesongen som de er vinterstid. Sporastøyl  vil gjerne at det blir et resort som kan tilby kjekke aktiviteter hele året.

  • Det gjelder å få stoppet en del av gjennomgangstrafikken sommerstid, samtidig tilby hytteeierne mer aktiviteter og tilbud, sier Sporastøyl.

 

Foto: Denne linja er for de eldste og krever litt kompetanse, sier parkansvarlig Wendy Dalgliesh.

Denne orange løypa er for de minste deltakerne.