Home>Front>Kult med friluftsfag på skolen
Front Turløyper

Kult med friluftsfag på skolen

  • Valgfaget friluft på skolen er både kjekt og kult, selv om det er dårlig vær på denne turen, sier 8.klassingene Victoria Førland, Karmen Ådneram og Karoline Tjørhom ved Sinnes skole.

Torsdag dro de fem elevene når femte  time  startet på overnattingstur til Råmeheia. Først kjørte de til Degdammen og deretter gikk de omkring en kilometer til stølen til Wenche og Tore Kvæven.

Først var det fyring på stølen, deretter saft og gulrotkake som Wenche Kvæven hadde medbrakt. Om ettermiddagen var det tur i området i et svært ufyse regnvær og blåst. Kvævens støl ligger like ved Valevatnet.

Wenche Kvæven var sammen med sin kollega Anders Tjørhom.  Wenche er lærer for friluftsfaget, som de har et halvt år, mens Anders har ansvar for musikk som er det andre halvåret. En god kombinasjon som de trives med.

Jentene er ivrige på ski om vinteren og deltar i skikarusellen på Tjørhom skistadion. Guttene, Marius Nygård Fidjeland og Johan Tjørhom, er ivrige med skiskyting på fritiden og trives godt med Roger Grubben og Linda Tjørhom Grubben som trenere.

Etter turen torsdag ble det servert lapskaus med middagspølser og loff. Så var det spill og kos utover kvelden. Fredag starter med frokost, før det blir kanolære på Valevatnet.

Annonse

Foto: Kanogjengen fra venstre ; Victoria Førland (8.kl), Karmen Ådneram (8.kl), Karoline Tjørhom ( 8.kl), Marius Nygård Fidjeland (8.kl) og Johan Tjørhom (9.kl).

 

Lærer Anders Tjørhom, Karmen Ådneram, Karoline Tjørhom, lærer Wenche Kvæven og Johan Tjørhom.

 

Karmen Ådneram, Victoria Førland ogKaroline Tjørhom leder an i gruppen på tur langs Valevatnet.

 

Guttene Marius Nygård Fidjeland og Johan Tjørhom på tur innover Råmeheia.

 

Lærer Wenche Kvæven hilser på sau 148, som tilhører saueflokken deres hjemme på gården.

 

Elevene samles rundt ovnen og fra venstre Marius Nygård Fidjeland, Johan Tjørhom, Karoline Tjørhom, Victoria Førland og Karmen Ådneram.