Home>Nyhet>Ziplines og Quick jumps har startet
Nyhet Turløyper

Ziplines og Quick jumps har startet

Deler av klatreparken til Sirdal Resort i Tjørhomfjellet ble tatt i bruk lørdag formiddag. To klatrevegger, to ziplines og en quick jumps (13 meter) har fått brukstillatelse av myndighetene.

  • Statens jernbanetilsyn var her for noen dager siden og godkjente deler av anlegget, sier Tarjei Sporastøyl, leder for Sirdal Resort. – Resten skal være klar til bruk lpå åpningsfesten, lørdag 22. september.

Fra fylkesvei 45 kan en se et nytt klatretårn på 12 meter ved stranda. Dette har blitt bygget de siste ukene. Løypa går oppover i terrenget, mens det er løype for de minste like ved  tårnet. Disse aktivitetene er første byggetrinn,  resten skal klargjøres til våren.

Sirdal Resort investerer fem millioner kroner i klatreparken. Det er et franchiseopplegg i samarbeid med Høyt og Lavt, som hittil har 14 parker rundt omkring i landet.

Sporastøyl forteller at de kjøper et ferdig opplegg fra Høyt og Lavt som inneholder prosessen, organiseringen av opplegget og designet.

Målsetningen for Sirdal Resort er å bli like attraktive for sommersesongen som de er vinterstid. Sporastøyl  vil gjerne at det blir et resort som kan tilby kjekke aktiviteter hele året.

Annonse

  • Det gjelder å få stoppet en del av gjennomgangstrafikken sommerstid, samtidig tilby hytteeierne mer aktiviteter og tilbud, sier Sporastøyl.

 

Foto: Wendy Dalgliesh (til venstre) og Julie Krag Askeland prøver ziplines.

 

Parkansvarlig Wendy Dalgliesh (fra venstre), Julie Krag Askeland, Olene Krag Askeland og Aksel Søraunet klar til å ta imot gjester.

 

Aksel Søraunet tar en tur med quick jumps.

 

Julie Krag Askeland og Wendy Dalgliesh prøver klatreutstyret.