Home>Front>Klatreparken en suksess
Front Turløyper

Klatreparken en suksess

Sirdal er blitt en attraksjon rikere med den nyåpnede Klatreparken. For de fastboende. For hytteeierne. For turister i gjennomgangstrafikk. Både lørdag og søndag var det fullt i Tjørhomfjellet. Det betyr 80-90 daglig som har betalt og fått utdelt spesialsele og hjelm.

Vi fikk prøve Høyt & Lavt sitt anlegg på nært hold en hel dag i Klatreparken med fem barnebarn.  Mottakelsen var profesjonell der medarbeidere hjalp til med å ta på selen riktig. I tillegg fikk alle tildelt hjelm som også måtte benyttes. Deretter måtte alle gjennom opplæring med seler og kroker for at sikkerheten skulle bli ivaretatt. Etterpå kunne de som ønsket det klare seg selv, de som følte behov for ytterligere oppfølging fikk det.

Klatreparken er delt inn i 3 kategorier.  Oransje løyper for de fra 80 til 110 cm.  Disse kunne velge to løyper, Snøfteløypen og Hulderen. Grønn løype er for de fra 110 til 140 cm. Trollveggen-løype er litt vanskeligere enn de oransje. Den mest krevende var i Furuskogen og var blå, for de som var høyere enn 140 cm.

Sikkerhet var tydelig i høysetet. Enten du tok de lette eller den krevende løypen, skulle den enkelte feste selen/kroken i wiren som fulgte deg fra start til mål. En betryggelse for deltaker og pårørende. Det var derfor lettere for de fleste å prøve alle utfordringer når de kunne føle seg trygge på å ikke falle ned.

De minste storkoste seg og gikk gjennom løypene gang på gang. De eldste ville etter hvert ha flere utfordringer og flere løyper. Etter noen gjennomkjøringer var det liksom nye forventninger som ventet. Høyt & Lavt har sammen med Sirdal Resort lovet at det skal komme mer i Klatreparken i mai neste år. Det gleder vi oss til.

Annonse

Dagens  suksess ga mersmak, til noen flere og nye utfordringer.

Lunsjen for sju personer ble spist i restauranten i Tjørhomfjellet.  Hamburgeren vi spiste ble servert med kokte poteter.  Både barn og voksne savnet pommes frites i stedet for de kokte potetene.

Foto: Marius Knutsen leder an i klatreveggen i den krevende løypa, mens Eric Nordbø Knutsen gjør klar og Andrine Meland tar seg over med en vogn. I bakgrunnen fylkesvei 45.

Fredrik Knutsen balanserer over fjølene.

 

Frida Husebø Fiskå kryper gjennom røret.
Her gis det opplæring hvordan utstyret virker, til Andrine Meland, Frida Husebø Fiskå og Fredrik Knutsen.

 

Andrine Meland spurter videre i den grønne løypa.

 

Frida Husebø Fiskå prøver flyvemaskinen.

 

Eric Nordbø Knutsen svever i pipen i den vanskelige løypa.

 

Marius Knutsen farer gjennom furuskogen med pipen.

 

Andrine Meland svever i den blå zipløypa.

 

Fredrik Knutsen prøver utstyret i starten.