Home>Front>Tyri opptenningsflis til salgs i Omlidbutikken
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-10-10 09.57.15.jpg
Front

Tyri opptenningsflis til salgs i Omlidbutikken

 

  • Tyri opptenningsflis er glimrende å bruke når du skal tenne på i ovnen din, forteller ni-åringen Matias Førland fra Åmli. Han har en kasse med bunter til salgs stående i Omlidbutikken.
  • Foreløpig har jeg solgt 59 bunter, sier Matias som bruker både sag og øks for å få dem like store.

Prisen er 30 kroner pr bunt. Han har lett tilgang til flis siden han er sønn av eierne av Sirdal Sag. Opptenning med tyrived er en gammel tradisjon han gjerne vil ta vare på.

Da Gunnar Sirikrok annonserte at han ville avvikle sin butikk, ble det satt i gang ”dugnad” for å redde den tradisjonelle butikken. Butikken er en viktig møteplass for både fastboende og hyttefolket.

Aksjer til 5.000 kroner pr stk ble solgt, noe som resulterte i en aksjekapital på 400.000 kroner da Omlidbutikken ble stiftet 12.12.2012. I Åmli er det bare 40 husstander som sokner til butikken, men omkretsen er større og hyttefolket er flinke til å støtte opp om å handle der.

Gunn Siri Ousdal er daglig leder og hytteeier Torhild Fjermestad (rådmann i Klepp kommune) er styreleder.

  • Vi har en omsetning på ni millioner kroner. Over 50 prosent av omsetningen er kraftfôr og landbruksvarer, mens resten er vanlige kolonialvarer, sier Ousdal som er godt fornøyd med den årlige omsetningen. Selvsagt kunne det vært bedre, men kundegrunnlaget er ikke større her i omkretsen.

Inne i butikken er det laget en kaffekrok som heter ”Sirikroken” etter Gunnar Sirikrok. Den første lørdag i hver måned mellom klokka 1300 – 1500 møtes de som vil for å ta en drøs. – En sosial møteplass som alle setter pris på, sier Ousdal.

Annonse

Gunn Siri selger ikke bare Matias sine Tyri-pinner, men det også mulig å kjøpe lodder til basarer. Fastboende lager også en forskjellige ting av tre som selges i butikken. Omlidbutikken framstår gjerne som ei god, gammeldags krambu der du kan få det meste.

  • Siden vi holder en liten landbruksprofil med kraftfôr, er det viktig også å ha en del av tilbehøret med verktøy, støvler og utstyr, sier Gunn Siri Ousdal.

Foto: Matias Førland med kassen av Tyri som står til salgs i Omlidbutikken.

Gunn Siri Ousdal i «Sirikroken» hvor det serveres kaffe.

 

Omlidbutikken har en del verktøy i landbruksavdelingen, sier Gunn Siri Ousdal.

 

Omlidbutikken ligger like ved fylkesveien.