Home>Alpint>Fantastiske forhold for snøproduksjon
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-11-26 11.50.44.jpg
Alpint Nyhet

Fantastiske forhold for snøproduksjon

 

Siden torsdag har det vært minus ti grader eller kaldere om nettene. Mandag morgen var det minus 13.7 ved målestasjonen på Sinnes. Ypperlig. Eierne av alpinbakkene i Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet bare smiler og er veldig fornøyde.

Kuldegradene skal holde seg til onsdag kveld. Deretter er det ventet regn, mildvær og vind. Hvor mange dager det vil holde seg før minusgradene er tilbake, er uvisst.

  • Jeg frykter ikke mildværsperioden nå med all den snøen vi har produsert, sier en fornøyd Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk.
  • Nå har det vært maks forhold. Det er lenge siden vi har produsert så mye snø, så tidlig. Snømengden vil gi en god ”såle” for vintersesongen, sier Tjensvold og får medhold fra Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk.

Ådneram har fått et godt underlag. Men han konsentrerer seg om det nedre trekket i denne omgang. Det øverste trekket får vente til neste frostperiode kommer. Han synes det er dumt at det er meldt mildvær noen dager, men håper ikke det vil tære så mye på kunstsnøen.

En uke til med produksjon, så vil både nedre og øvre trekk være klar. Ådneram forteller at han bare trenger snø til to kilometer med trekktraseer for alle tre trekkene. Han regner med at bakken skal være klar for åpning før jul. Dato vil han ikke tippe foreløpig.

  • I natt starter vi for fullt med snøproduksjon i stolheistraseen i Tjørhomfjellet, sier Roy Kleiberg, driftsleder ved Sirdal Skisenter.

Han er kjempefornøyd med at både det elektriske og mekaniske opplegget har fungert perfekt siden starten forrige søndag. Mannskapet kommer til å kjøre på med produksjon så lenge det er kuldegrader.

Annonse

  • Huldreheimen og Ålsheia begynner nå å bli ferdig dekket med kunstsnø. Vi vil nå konsentrere oss om stolheistraseen og starte snøproduksjon der, sier Kleiberg.

Foto: På Fidjeland er det produsert svære hauger med kunstsnø.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-11-26 12.27.08.jpg

Snøkanonene går for fullt i Huldreheimen i Tjørhomfjellet.