Home>Alpint>Full snøproduksjon i alpinbakkene
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-11-22 13.45.28.jpg
Alpint Nyhet

Full snøproduksjon i alpinbakkene

 

Snøproduksjonen i alpinbakkene er kommet godt i gang de siste dagene. Snøkanonene går for fullt i Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet. Åpning av bakkene vil i beste fall kunne skje neste helg, tidligst. Trolig vil det ikke skje før om to uker.

  • Siden vi har en sein påske denne sesongen, gjelder det å legge på mye kunstsnø og få en ekstra tykk ”såle”, gjerne over 50 centimeter, sier Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk og legger til. – Nå er det lav luftfuktighet, derfor produserer de åtte snøkanonene våre bedre, tørrere og mer snø enn normalt.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk er også fornøyd med forholdene. Han hadde en test for fire uker siden og deler av den snøen ligger fortsatt, tross mildvær og regn. Nå er det 25 snøkanoner som pøser ut snø i bakken. Luftfuktigheten er bra og med vann som er 1.5 grad og selvfall, er det optimale forhold for snøproduksjon.

Hovedbakken legges først og det tar normalt fire – fem dager. Tjensvold er meget godt fornøyd med at det kan legges mye kunstsnø nå. Den har en bedre konsistens enn normal snø.

  • Glimrende forhold for snøproduksjon, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder ved Sirdal Skisenter. – Vi går nå skift og bruker åtte million liter med vann i døgnet. Vi trenger flere uker for å dekke bakkene i Ålsheia og Tjørhomfjellet.

Hvis det ikke kommer mildvær vil bakkene være preparerte og klar for bruk før jul. Frosten og telen som er nå, med åtte minus, gjør at bakken blir hard og forholdene gode.

  • Værprognosene ser gode ut, så jeg håper på en tidlig sesongstart, sier Sporastøyl.

Den siste uken har det vært kuldegrader og det betyr at vann begynner å fryse og telen setter seg godt i bakkene.

Annonse

Foto: Snøkanonene går for fullt i Tjørhomfjellet.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-11-22 13.43.18.jpg

Kuldegrader gir gode muligheter for snøproduksjon i alpinbakkene.