Home>Kommunen>Høyre og Bygdelista slås sammen
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:P1030221.JPG
Kommunen Nyhet

Høyre og Bygdelista slås sammen

 

Isak A. Liland var ønsket på topp av både Høyre og Bygdelista til kommende kommunevalg høsten 2019. Hvordan ordnet man det ? Jo, Høyre inviterte Bygdelista til å slå seg sammen med dem, slik at det blir en ren Høyre-liste til kommunevalget. Hvilke andre navn som kommer på lista er for tidlig å si noe om. Sammenslåingen blir bekreftet fra både Sirdal Høyre og Bygdelista.

  • Jeg håper dette kan bli bra og at vi finner tonen sammen, sier Karl Edvald Fjeldsaa, som er gruppeleder for Bygdelista , og er representert i kommunestyret sammen med Morten Ovedal. – Sist valg inviterte vi Høyre til samarbeid og sammenslåing, men da fikk vi ingen respons.
  • Nå ser det mer lovende ut. Vi har hatt flere møter på styreplan og denne uken møttes gruppene til felles møte, sier Fjeldsaa.

Lars Enok Wang, styreleder i Sirdal Høyre, er også svært positiv til en felles liste og sammenslåing av de to partiene. Prosessen med å komme fram til en liste har startet, men Wang ser ikke bort fra at flere på Bygdelista ikke har følelser for å stå på en Høyre-liste og heller velger andre partier eller trekker seg fra lokalpolitikken.

Høyre har i dag tre representanter i kommunestyret. Terje Moen er formann i nominasjonskomiteen som skal komme med forslag til navn på lista for neste års kommunevalg.

Ved de to siste stortingsvalgene har Høyre fått mer stemmer i Sirdal kommune enn ved kommunevalg, sier Fjeldsaa og legger til at det nok har med navn og personlig kjennskap å gjøre.

Foto: Her ser vi fra kommunestyremøte der et tverrfaglig samarbeid er på gang rundt Øystein Tjørhom (h). Bak fra venstre Karl Edvald Fjeldsaa, Lars Audun Fodstad (sp), ordfører Thor Jørgen Tjørhom (sp), Anita Haugen (sp) og Siri Fidjeland (sp).

Annonse