Home>Kommunen>Millionhopp på Kvævenbolig
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w/2018/8/vertical-2/17/4/123/237/304_1698906742.jpg
Kommunen Nyhet

Millionhopp på Kvævenbolig

Opphevelse av boplikten i Sirdal gjør at en tidligere kommunal lærerbolig på Kvæven som ble kjøpt for 1.13 millioner kroner i 2009 legges ut for salg til 4.8 millioner kroner nå, skriver avisen Agder onsdag.

Boligen på 230 kvadratmeter som ligger like ovenfor Sirdal Fjellmuseum på Kvæven, ble bygget i 1981. Lærerbolig var formålet med byggingen. Det er i tillegg en utleieleilighet på 60 kvadratmeter, samt en tomt på 2.400 kvadratmeter.

Selger forventer nå å oppnå 4.8 millioner kroner ved salg av denne eiendommen, etter at kommunestyret i sommer vedtok opphevelse av boplikten i Øvre Sirdal.

Politikerne ventet at dette ville skje når boliger nå kommer for salg. En vil nå kunne oppnå ”hyttepriser” for boliger beregnet for fastboende. Taperne i denne karusellen er ungdommer som ønsker å etablere seg. Det kan fort bli for dyrt å legge inn bud på slike eiendommer.

Tomteprisene til hytte- og boligformål ligger nå til en salgspris på 1.6 millioner kroner. Ungdommer under 40 år, kan ennå få seg en forholdsvis rimelig tomt i det kommunale boligfeltet på Myraleite.

Annonse