Home>Nyhet>Ny skiløype over Ånghellervatnet til Kvinen
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-08-16 08.41.13.jpg
Nyhet Turløyper

Ny skiløype over Ånghellervatnet til Kvinen

 

  • Vi tar i år inn en ny løype på vårt turkart over Ånghellervatnet til Kvinen. Denne løypa kjøres opp med snøscooter fra 1. februar, i helgene og i feriene, sier Julie Olsen, daglig leder for Sirdalsløyper.

I tillegg vil brua over Sira ved Nessetfossen bli tatt i bruk denne vinteren. Den er nå ferdig opparbeidet. Løypekjørerne har dessuten forbedret løypene i Forbergløypa, Tjørhom – Nesset og Tjørhom – Flesebekk. De har drenert og ryddet noen steder slik at det blir lettere å komme fram med løypemaskinene.

  • Styret har i år øket den frivillige løypeavgiften med en femtilapp til 650 kroner, sier Olsen.

Dersom løypebidraget blir like bra som i fjor, er det ventet at det vil komme inn 1.240.000 kroner. Andelseierne har i tillegg forpliktet seg til å betale 300.000 kroner i årlig medlemskontingent. Sirdalsløyper har i disse dager mottatt tilskuddet fra kommunen på 755.000 kroner.

  • Vi har nå mottatt tre anbud på kjøring av det 120 km lange løypenettet. Tilbudene vil nå bli gjennomgått før det skrives kontrakter om kjøring for kommende sesong.

Sirdalsløyper har ansvar for området Fidjeland, Haugen, Sinnes, Tjørhom og Ousdal. Der leveres det preparerte langrennsløyper i sesongen. Om sommeren kan disse løypene brukes til vandre- og sykkelmuligheter.

  • Frivillig løypebidrag er en god investering i folkehelse og opplevelser, medgir Julie Olsen som gleder seg til å ta fatt på sin første sesong som daglig leder.

Foto: Julie Olsen satser på løype over Ånghellervatnet til Kvinen denne sesongen.