Home>Nyhet>Trolsk vinterstemning
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-11-23 14.19.03.jpg
Nyhet

Trolsk vinterstemning

 

For noen flotte vinterdager, med 10 – 12 minusgrader på natten. Noen minusgrader på dagtid og sol fra klar himmel. I tillegg kommer det litt tåke i perioder. Så letter det igjen. På natten lyser fullmånen opp hele landskapet.

Eventyrlig og trolsk. Gravatnet fredag ved lunsjtider, var spesielt. Tåkedotter som dreiv over vatnet i retning Handeland. Sola strålte. Fantastisk. For en vinterstemning.

Alpinbakkene spyr ut kunstig snø . Kanonene og dysene går for fullt i disse førjulstider. Nå gjelder det å sikre så mye snø som mulig for å ha en sikker og god ”såle” som kan vare til etter en sein påske. Det gjelder å være langsiktig i planleggingen.

Snøen fosser ut av 25 dyser på Fidjeland Skitrekk . Snøhaugene vokser og under fotograferingen kommer regnbuen fram. Utrolig flott syn mot en blå himmel.

Eierne av alpinbakkene vil nok sikre seg mot sein påske neste år og ønsker derfor å få lagt en skikkelig ”såle” med kunstsnø. Det vil derfor ventelig ikke bli tidlig åpning av alpinbakkene nå, men før jul vil de sikkert være klar. Nå gjelder det at haugene blir liggende en stund og tørke, før de begynner med å fordele og jevne ut snøen i hele terrenget. Nå inneholder det litt for mye fuktighet i snøen.

Annonse

Men, tåken over Gravatnet, regnbuen over snøhaugene på Fidjeland og alle trær med rim, gjør at det blir en trolsk vinterstemning. Kaldt og flott om dagen og med måneskinn på nettene. Kan du ha det bedre ? Ikke ”Black Weekend” men ”Light Weekend”. Stille og rolig.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-11-24 12.37.24.jpg

Regnbuen kom fram under snøproduksjonen på Fidjeland.

Foto: Trolsk stemning over Gravatnet, med tåke drivende over vatnet.