Home>Nyhet>Våt høst – mye nedbør
Nyhet

Våt høst – mye nedbør

 

810 mm nedbør har det kommet i august, september og oktober. En svært våt høst. Godt for Sira-Kvina Kraftselskap, men de mange hytteturistene synes nok det har vært i meste laget.

202 mm kom det ved Sinnes Målestasjon (på Haugen) i oktober. Snittemperaturen var 5 grader, 0.5 grader over normalen. Høyeste temperatur var det 14. oktober med 15.5 grader, mens laveste temperatur var den 28. oktober med minus 7.2 grader. Mest nedbør kom det 23. oktober med 44.3 mm .

Vannmagasinene til Sira-Kvina Kraftselskap bare øker i takt med all nedbøren. Rosskreppfjorden har i løpet av oktober øket fra 54 prosent til 63 prosent, mens Svartevatnet har øket fra 60 til 70 prosent. Siden kraftselskapet forventer mer nedbør, har de tappet ned Gravatnet og Valevatnet, slik at det ligger fire meter under maks grense.

Foto: Elvene har gått i stride strømmer denne høsten og her ser vi fra Tverråna i Hunnedalen.