Home>Nyhet>Hærverk og rånekjøring – farlig lek
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-27 10.43.10.jpg
Nyhet

Hærverk og rånekjøring – farlig lek

  • Tullekjøring på sladdeføre er farlig og uforsvarlig kjøring. Det må det bli slutt på, sier lensmann Egil Netland i Sirdal.
  • Dette er en virksomhet som ikke er helt uten fare. Vi oppfordrer publikum til å ta registreringsnummeret og ringe til politiet med en gang de ser slik kjøring, oppfordrer Netland som hørte slik kjøring på julaften nattestid på Tonstad.

Dersom politiet klarer å ta noen, fortjener de å miste førerkortet. Oppstår det personskader og kjøreuhell, vil de automatisk miste ”lappen”.

Netland mistenker at det kan være lokale førere sammen med gjenger fra Sandnes og Dalane-regionen. Fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen og langs Hunnevatnet er blitt en lekegrind for bilførere som liker kjøring på sladdeføre og mange er irritert over den slags kjøring.

Politiet i Sirdal og andre utkanter er blitt taperne etter omorganiseringen av politiet. De kan dessverre ikke rykke ut som i gamle dager. Etter kontortid organiseres tjenesten fra Egersund og Stavanger, da blir det bestemt om lokale skal rykke ut eller om de sender patrulje fra Stavanger-regionen.

Etter at vi la ut meldingen torsdag om hærverk og rånekjøring på Kvæven, er det kommet mange meldinger og kommentarer til saken. Rita Haugen skriver:

 Det er ikke første gang dette skjer, og desverre har det blitt slik i øvre Sirdal… Så fort det finnes antydning til «sladde-føre», så bøtter det inn med biler som driver med livsfarlig lek på veiene.
Et ødelagt juletre er trist, men samtidig en liten bagatell i forhold til det som Faktisk kan skje her i dalen!!
Biler som kjører om kapp i begge kjørefelt gjennom uoversiktlige svinger, i tillegg til tredje bil på gangsti osv osv osv osv….. Øvre Sirdal har blitt ett eldorado for slikt, og det er bare et spørsmål om tid før det skjer noe langt mer alvorlig enn et ødelagt juletre…
Og dette foregår like mye på kvelds/nattestid i ukene, som i helgene 

Annonse

Mary Anne Netland Ikkje rart ingen politi ute her i dalen så her er det fritt vilt😍 Sitte heima å ser på grisekjøring på josdalvegen der er det faktisk 50 km å mange som går tur både små og store😨

Hærverket og rånekjøringen ble oppdaget torsdag morgen av personalet som kom på jobb på Kvæven infosenter. De så at det hadde vært uvedkommende på besøk i løpet av natten. De hadde kjørt ned juletreet og revet av kabelen for lyset. I tillegg hadde de kjørt rundt på anlegget, viser gode spor i snøen. Det samme skjedde i Flekkefjord sentrum, der juletreet ble kuttet ned før jul.

  • Ingen hyggelig velkomst etter julefeiringen å oppdage sånt hærverk, forteller Ingvild Fagerheim Skadberg. Vaktmesteren måtte rydde tre og lys bort fra stedet.

Foto: Juletreet ble kjørt ned i løpet av natten.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-27 10.46.14.jpg

Gode spor i snøen viser hvor de har herjet med kjøringen.