Home>Alpint>Kunstsnøen redder sesongstarten
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-26 12.35.50.jpg
Alpint Nyhet

Kunstsnøen redder sesongstarten

  • Uten kunstsnø hadde det ikke vært sesongstart i julehelgen, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder i Sirdal Skitrekk. Han er fornøyd med besøket så langt.

Selvsagt kunne det vært flere besøkende, men regnværet og mildværet får ta skylden for det. Nå håper han på minusgrader og nysnø.

Lille julaften fikk de problemer med heisen i Huldreheimen. Løsningen ble å låne en maskindel fra Voss. For å få delen til Sirdal i julehelgen måtte den fraktes med taxi. Julaften måtte de kjøre på nøddrift, men heldigvis var heisen 100 prosent igjen på 1. juledag. – En hektisk julestart, medgir Sporastøyl.

Nå er nesten alle heiser og bakker i Ålsheia og Tjørhomfjellet åpne. 25 personer er på arbeid i julehelgen, inklusive restaurantpersonalet. I anlegget er det mix av ansatte fra Sirdal og utlendinger.

  • Denne sesongen har vi ansatt personale fra USA og Australia som kjører tråkkemaskiner og bygger/preparerer løyper. Deres rutiner og impulser er med på å løfte nivået. Skipatruljene kommer fra Skottland, forteller Sporastøyl.

Han kunne nå ønsket seg naturlig snø oppå kunstsnøen. Det hadde vært ideelt, for en del steder i bakken er det litt lite snø.

I år har Skisenteret byttet datasystem fra Skidata til Axess. Dette er et system som de fleste alpinanlegg i Norge benytter seg av. Sporastøyl føler det er et bedre og sikrere system. Da kan du bestille skiutleie på internett og du kan også kjøpe billetter på forhånd via nettet. Det er rimeligere å kjøpe på nett enn å gå via kassen.

Annonse

-Når du kommer til bakken, går du bare til en automat og viser kvittering og får oppdatert ditt kort, sier Sporastøyl. Han håper dette vil korte ned køene på morgenkvisten når alle kommer.

Foto: Fem-åringen Oliver Løhre Aarstad er fornøyd med å stå etter hoppet i Huldreheimen.

 

 

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-26 13.21.00.jpg

Tarjei Sporastøyl hadde en hektsik julestart med heismaskinen i Huldreheimen som måtte få en ny del.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-26 12.52.25.jpg

Fem-åringen Oliver Løhre Aarstad klarer å komme seg i heisen mens moren Maren følger med i bakgrunnen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-26 12.41.49.jpg

Sanna Løhre Aarstad kommer ned i Huldreheimen etter nok en tur.