Home>Nyhet>400 forventes til Skimaraton
Nyhet Sport Turløyper

400 forventes til Skimaraton

  • Skimaratonet hadde i fjor litt over 300 deltakere i klassisk langrenn og snaut 100 i fristilrennet. I gjennomsnitt har det klassiske skimaratonet i Ådneram hatt 400 deltakere de siste årene, forteller rennleder Lars Vagle. Rennet blir avviklet 16. mars.

Skimaraton utvider med en ny konkurranselengde på 10 kilometer i år Denne korte distansen er mest for de yngre deltakerne fra 13 år og oppover.

Rennet startet med kun en distanse, 45 km, såkalt helmaraton. Derfor navnet Sirdal Skimaraton. Siden maratonlengden bestod av to runder med elektronisk tidtaking så kom raskt halvmaraton, 23 km, inn som egen klasse. Etter hvert kom det ønsker om en trimklasse – en klasse uten tidtaking og med valgfri lengde. Skiløpere som vil være med på fellesturen men ikke ha tidtaking. Med den nye distansen på 10 km har rennet nå fire distanseklasser.

Påmelding til rennets kurs i skiteknikk har i år gått helt av hengslene. Det har strømmet på med påmeldinger og gamle rekorder er slått. Over hundre påmeldinger fikk rennet på få dager og kursene ble fulle det ene etter det andre. Først femti raske påmeldinger og etter en liten påminner så kom femti flere. Ventelister ble opprettet og disse ble det også fullbooket. Det tilbys kurs både på norsk og engelsk.

http://sirdal-skimaraton.no/kursplan/