Home>Front>400 tonns steinblokk nede
Front

400 tonns steinblokk nede

  • Ved 10.40-tiden i formiddag lyktes det fjellsikringsmannskapet fra Mesta og Kåsen å få ned den 400 tonn store steinblokka som hang over Oltedalsveien eller fylkesvei 45 i krysset der du tar av til Madland, forteller en fornøyd geolog Agnes Haker i Statens Vegvesen.
  • ”Grusputa” som vi hadde lagt på fylkesveien holdt. Det betyr at veien ikke ble nevneverdig skadet, sier Haker.

Siden det ikke lyktes med luftpute og sprengstoff i går ettermiddag, var dagens mål å bare legge sprengstoff i øverste sprekke. Dermed kom hele blokka i en salve.

Den største og verste steinblokka er nå tatt. Mye arbeid gjenstår, men det vil helst foregå med spett. Hele fjellpartiet skal nå gjennomgås og renses, før det blir montert netting.

Flere fjellpartier fra krysset der fylkesvei 287 tar av til Madland og Brekko og fram til Oltedal på fylkesvei 45 vil bli sikret med bolter og netting.

Veien vil være stengt til fredag 18. januar klokka 1200, men blir Veivesenet ferdig med arbeidet før den tid, åpnes veien tidligere.

De som skal kjøre til Oltedal, Dirdal, Gilja, Byrkjedal og Sirdal, bør kjøre via Sviland på fylkesvei 315 Søredalen og fylkesvei 508 over Seldalsheia til Oltedal, eller motsatt hvis du kommer ovenfra. Du kan selvsagt også benytte deg av fylkesvei 503 fra Byrkjedal gjennom Gloppedalsura og til Vikeså.

Annonse

Foto: Steinblokka kom trygt ned på ”grusputa” som var lagt på fylkesvei 45. Foto: Agnes Haker.

Foto: Steinblokka (ovenfor fylkesvei 45) hadde en kraftig sprekk og derfor ble det vedtatt å sprenge den bort. (Foto: Agnes Haker, Statens Vegvesen).