Home>Front>Bedre i alpinbakkene – ikke topp langrenn
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-01-10 10.59.25.jpg
Front Turløyper

Bedre i alpinbakkene – ikke topp langrenn

I begynnelsen av uka kom det 15-20 centimeter nysnø. Noe er blitt liggende i alpinbakkene, og noe forsvant med den sterke vinden på tirsdag. I langrennsløypene var det klink is som underlag mange steder, der sliter tråkkemaskinene med å få snøen til å ligge skikkelig.

  • Håpløse forhold med snøen som sklir på isen, sier Ånen Ådneram, ansvarlig for løypekjøring i Ådneram-området. Han sier det er for lite snø til å kjøre opp skiløypene.

Han prøver å klargjøre Lyseveien for skøyting, mens den sikreste plassen er på Duge ved Svartevassdammen. Der kjører han en løype på tre kilometer.

Ellers er det kjørt spor fra Flesebekk til Donsen. Det samme opp Hønedalen til bommen, mens det er spor fra Haugen til Kvæven og skøyting videre til Deg.

Alpinbakkene fikk litt påfyll med naturlig snø, men det er ikke nok snø for Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk, til å sende alpinistene til topps. Derfor blir det som tidligere i vinter, første skitrekk og barnetrekket som er åpent.

Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk åpner fjelltrekket på lørdag, selv om det ikke er helt topp forhold på toppen. Vinden ødela for det.

Annonse

Sirdal Skisenter vil ha åpent i Tjørhomfjellet og Ålsheia som tidligere i vinter. Ingen endringer der.

Ellers er det en del skientusiaster som klager på at folk går tur i løypene uten ski. Det er ikke populært når det er så lite snø fordi sporene ødelegges hvis noen går i disse.

Fylkesvei 45 har vinterføre fra Øvstabøbommen, iset og snødekke og glatt i perioder. En bør derfor være godt skodd for å kjøre til Sirdal nå. Onsdag var det ti minus, torsdag er det yrregn og rundt null grader. Fra fredag lunsj skal det snu til minusgrader igjen, for så å komme i pluss igjen to døgn senere, søndag lunsj.

Med andre ord ikke topp forhold, men nok til å gå en tur for de som ønsker det.

Foto: Daglig leder for Sirdal Skiløyper Julie Olsen, henger opp det nye løypekartet på Kvæven.