Home>Front>Deltar i Kvalfoss-sprinten i Oslo
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-01-23 18.24.27.jpg
Front Skiskyting Sport

Deltar i Kvalfoss-sprinten i Oslo

Denne helgen er det Kvalfoss-sprinten i skiskyting som arrangeres for gutter og jenter i Holmenkollen i Oslo. Marius Nygård Fidjeland (G13) og Johan Tjørhom (G15) deltar fra Sirdal Skilag.

592 deltakere deltar på dette populære landsrennet. Start for sprint lørdag er klokka 1000, mens det er normal konkurranse søndag med start klokka 0945.

Både Marius og Johan gleder seg til dette omfattende arrangementet. Marius deltar for første gang, mens Johan skal være med for tredje året.

Konkurransen består av en løype på cirka 3,2 kilometer. Der inngår to liggende skytinger. Er det bom, blir det tillegg i tiden. Unge skiskyttere har ikke lov til å gå med våpen før de er 17 år, geværet blir derfor liggende på standplassen.

Johan kan se tilbake på to 18. plasser i fjorårets arrangement.

Annonse

Fredag er det trening og innskyting av våpen. Det kan man gjøre fram til klokka 1700.

90 deltakere blir det i Gutter 15 der Johan Tjørhom deltar. I Gutter 13 er det 100 deltakere hvor Marius Nygård Fidjeland deltar. Fra Tonstad Idrettslag deltar også Mikkel Fundal Gauthun og Håvard Johannes Risnes i denne klassen.

Tre jenter fra Tonstad er påmeldt i Jenter 14 hvor 61 deltar. Benedikte Fundal Gauthun, Sonja Såkvitne og Camilla Kjørmo Østrem.

Foto: Johan Tjørhom (til venstre) og Marius Nygård Fidjeland deltar i Kvalfoss-sprinten.