Home>Front>Glatt på veiene og stor trafikk
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2019-01-01 14.00.26.jpg
Front

Glatt på veiene og stor trafikk

Første nyttårsdag var det tendenser til litt kaos ved GP-butikken på Sinnes. Bilene hopet seg opp før de skulle kjøre inn på fylkesvei 45 retning Hunnedalen. I bakken oppover mot Tjørhomfjellet var det biler med litt slitte vinterdekk som sleit for å komme opp.

Risa-bilene kjørte for fullt og måtte avgårde for å hente en shovel for å gruse opp baken. Etterpå ble bilen lastet med sand og sjåføren strødde helt til fylkesgrensen til Rogaland.

  • I dag og i romjulen har det gått med mye strøsand. Glatte partier etter veksling mellom regn, snø og kuldegrader, forteller sjåfør Hans Kristian Fjeldsaa.

Sjåførene har klart å holde veiene åpne, tross liten kuling fra nord-vest det siste døgnet. Mindre snø enn forventet har vært med å gjøre trafikkavviklingen lettere etter den store utfarten, sier Fjeldsaa.

Flere tusen biler var på vei hjem tirsdag etter nyttårsfeiring på hytta. På fylkesvei 45 fra GP til fylkesgrensen Rogaland er det døgndrift og tre skifts ordning, mens de to andre rutene har to mann i hver bil som veksler på å kjøre. Den ene bilen har rute fra GP til Ådneram, mens den kjører fra GP til Tonstad.

Hans Petter kjører ruta fra GP til Ådneram og har således det verste stykket langs Ortevatnet. Nord-vesten merkes godt der, sier Fjeldsaa.

Annonse

Værmeldingene for resten av dagen er fortsatt liten kuling og vinden skal ikke løye før onsdag. Da skal det også bli kaldere. Mange vil muligens kjøre til Sirdal også på onsdag på grunn av planleggingsdager ved skolene.

Foto: Hans Kristian Fjeldsaa merket vinden godt på sletta ved Tjørhom grendehus.

 

 

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2019-01-01 13.34.12-1.jpg

Hans Kristian Fjeldsaa hadde en travel arbeidsdag nyttårsdag.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2019-01-01 13.41.37-1.jpg

Opphopning av bilene ved GP-butikken på Sinnes.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2019-01-01 13.33.30.jpg

Shovel måtte brukes til sandstrøing i bakken opp fra GP retning Hunnedalen.