Home>Front>Gode langrennspor og alpinbakker
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-01-23 13.09.55.jpg
Front Skiløyper

Gode langrennspor og alpinbakker

Verken langrennsløypene eller alpinbakkene er hundre prosent foreløpig. Snømangel er årsaken. Det som imidlertid er kjørt opp og preparert er av beste kvalitet.

Ådneram Skitrekk har klargjort flere hopp og railer denne uken. Ellers går heisen helt til topps. Fidjeland Skitrekk kan heller ikke denne helgen åpne det øverste trekket på grunn av mangel på snø.

Sirdal Skisenter kjører også denne helgen med de samme heiser som tidligere i vinter. Det betyr at alle heisene ikke blir benyttet.

Tarjei Sporastøyl, daglig leder i Sirdal Skisenter, forteller at det er kveldskjøring i Ålsheia fra klokka 1700 – 2100, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Han legger til at Axess billettsystem er klargjort for booking på internett. Det er billigere å booke på nett og hente billetten i en automat ved ankomst.

Julie Olsen, daglig leder i Skiløyper, har lagt ut åtte av ti poster i årets Skijakt. 150 kroner koster det å delta og da får du stemplingskort, kart med postene og løypekart. Påmelding skjer ved Turistinformasjonen på Kvæven.

Annonse

Når det gjelder løypene, har Sirdalsløyper kjørt opp alle løyper som er lovet fram til 1. februar, forteller Julie Olsen.

  • Nå er det jevnt over gode forhold, sier Åge Haugen som kjører tråkkemaskinen. Men Langedalen i Forsbergløypa er ikke kjørt på grunn av lite snø og store steiner. Løypa i Nesset-dalen er heller ikke hundre prosent på grunn av tuer som kommer fram.

Ånen Ådneram skal ha klar løypene i Grydalen og Sirekrok, pluss venstre side inn Flatstøldalen. Løypa opp til Suleskard trenger mer snø og er ikke oppkjørt.

Torsdag snør det lett i dalen. Vi henviser ellers til Sirdalmedia.no der du kan se diverse kameraer som viser vei og føreforhold.

Foto: Glimrende spor onsdag fra Haugen til Neset langs Sira.