Home>Front>Hunnedalsveien stengt – rusket ved Ortevatn
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-01-27 13.40.45.jpg
Front Samferdsel

Hunnedalsveien stengt – rusket ved Ortevatn

Fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen er fortsatt stengt. Ifølge Statens Vegvesens trafikkmeldinger er veien stengt fra Øvstabøbommen til bommen ved Gravassryggen.

Årsaken er snø og snøfokk fra øst og det har igjen resultert i vanskelige kjøreforhold med svært dårlig sikt. Vinden startet lørdag ettermiddag og øket bare på utover kvelden og natten.

Værstasjonen på Sinnes melder ved 14-tiden søndag om minus seks grader og lett bris fra nordvest med 3.6 m/s. I kveld skal det bli frisk bris med 9 m/s.

Vind og snø er ingen god kombinasjon. Da kan det lett bli kaos og vanskelige kjøreforhold, sa meteorologen i morges.

  • Det har vært rusket vær i dag med dårlig sikt langs Ortevatnet, fra Fidjeland til Ådneram, forteller brøytebilsjåfør Tore Kydland hos Risa.

Hunnedalsveien er stengt inntil videre, men av erfaring blir den ikke åpnet før mandag på grunn av den sterke vinden. Da må helgegjestene belage seg på å kjøre via Tonstad og Gyadalen og E 39 hjem.

Annonse

Einar Solli hadde en tur med snøfreseren søndag ettermiddag for å få ut to biler som var parkert ved Lortabu. Sikten var fortsatt meget dårlig ved Hunnevatnet og utover mot Rogalands grense.

Foto: Joachim Lindefjeld (til venstre) og Tore Kydland har en kaffepause mellom brøyteturene.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-01-27 13.48.59-1.jpg

Einar Solli sjekker snøfreseren før han drar innover Fv 45 mot Tverråna.

.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-01-27 10.03.47.png