Home>Front>Ikke åpning av fylkesvei 45 fredag
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-01-18 09.53.03.jpg
Front

Ikke åpning av fylkesvei 45 fredag

Alle jord- og steinmasser som kom ned i forbindelse med rassikringen av fylkesvei 45 eller Oltedalsveien, mellom Ålgård og Oltedal er nå fjernet. Statens Vegvesen måtte sprenge ned en steinblokk på 150 kubikkmeter eller 400 tonn.

Nå sjekkes veibanen hvordan den har tålt alle massene som kom ned fra fjellsiden, før de åpner fylkesveien igjen.

– Veibanen har fått skader, både i asfalten og ellers. Nå sjekker vi hvordan vi kan bygge opp veien igjen til forsvarlig nivå for kjøring, forteller byggeleder Sigbjørn Sande i Statens Vegvesen.

Det betyr at fredagens utfart til Sirdal må belage seg på omkjøringer, via Sviland og Seldal, eller via Vikeså og Gloppedalsura. Sande forteller at de kommer til å jobbe hele dagen med å klargjøre veien.

  • Torsdag avsluttet vi rensearbeidet med at et helikopter skylte ned rester av jord- og steinmasser fra fjellsiden. Helikopteret brukte da en ”brannbøtte” til arbeidet, forteller geolog Agnes Haker i Statens Vegvesen.

I neste uke starter Mesta og Kåsen Fjellsikring arbeidet med å bolte usikre partier, før de skal henge opp netting over denne fjellsiden.

Annonse

Foto: Vegvesenet har nå fjernet ”grusputa” og massene som kom ned fra fjellsiden. Bilde er tatt klokka 0945 fredag formiddag.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-01-18 09.58.23.jpg

Foto: Her ser vi fjellsiden som skal rassikres. Nå gjenstår bolting og netting. Massene er fjernet fra fylkesvei 45.