Home>Turløyper>Mildvær, yr og glatt i langrennsporene
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-01-11 12.24.57.jpg
Turløyper

Mildvær, yr og glatt i langrennsporene

Mildvèr, vind og yr i natt har dessverre ført til dårlige forhold igjen. Hønedalen er best, men det er glatt her også. Mykje is i dei andre løypene. Men nå kjølner det, skriver Sirdalsløyper i dag.

I begynnelsen av uka kom det 15-20 centimeter nysnø. Noe er blitt liggende i alpinbakkene, og noe forsvant med den sterke vinden på tirsdag. Ytterligere redusert torsdag kveld og natt på grunn av mildvær og regn. Traktorer og brøytebiler kjører for å strø de glatte veiene.

Alpinbakkene fikk litt påfyll med naturlig snø, men det er ikke nok snø for Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk, til å sende alpinistene til topps. Derfor blir det som tidligere i vinter, første skitrekk og barnetrekket som er åpent.

Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk åpner fjelltrekket på lørdag, selv om det ikke er helt topp forhold på toppen. Vinden og mildværet ødela for det.

Sirdal Skisenter vil ha åpent i Tjørhomfjellet og Ålsheia som tidligere i vinter. Ingen endringer der.

Annonse

Ellers er det en del skientusiaster som klager på at folk går tur i løypene uten ski. Det er ikke populært når det er så lite snø fordi sporene ødelegges hvis noen går i disse.

Fylkesvei 45 har vinterføre fra Øvstabøbommen, iset og glatt i perioder. En bør derfor være godt skodd for å kjøre til Sirdal nå. Onsdag var det ti minus, torsdag var det yrregn og rundt null grader. Fra fredag lunsj skal det snu til minusgrader igjen, for så å komme i pluss igjen to døgn senere, søndag lunsj.

Med andre ord ikke topp forhold.

Foto: Skiløypa ved Haugen i formiddag, islagt og vann.