Home>Nyhet>Oltedalsveien stenges mandag
Nyhet

Oltedalsveien stenges mandag

Mandag 14. januar klokka 0900 stenges Oltedalsveien eller fylkesvei 45. Veien stenges der fylkesvei 287 tar av til Madland og Brekko, og helt til Oltedal i den andre enden. Den midlertidige stengingen skyldes rassikring, skriver Gjesdalbuen.

Veien vil være stengt til fredag 18. januar klokka 1200, men blir Veivesenet ferdig med arbeidet før den tid, åpnes veien tidligere.

De som skal kjøre til Oltedal, Dirdal, Gilja, Byrkjedal og Sirdal, bør kjøre via Sviland på fylkesvei 315 Søredalen og fylkesvei 508 over Seldalsheia til Oltedal, eller motsatt hvis du kommer ovenfra. Du kan selvsagt også benytte deg av fylkesvei 503 fra Byrkjedal gjennom Gloppedalsura og til Vikeså.

Det ble arbeidet med rassikring på strekningen også før jul, men en befaring med geologer i etterkant viste at det var behov for mer sikring.

  • Det er en del kubikk som skal fjernes uten at jeg kan si nøyaktig hvor mye det er. Det er snakk om et fjellparti med flere store steinblokker høyt opp som vi vil ta ned i stedet for å prøve å sikre og bolte de fast. For å beskytte veibanen og bremse steinblokkene som faller ned, vil vi legge et lag med grus i veibanen, og det gjør at veien ikke vil være kjørbar så lenge vi holder på med dette arbeidet, sier byggeleder Sigbjørn Sande i Statens vegvesen til Aftenbladet.

Arkivfoto: På fylkesvei 45 er det utført mye rassikring av fjellpartier. Dette bilde er fra Ragsvatnet mellom Oltedal og Dirdal.

Annonse