Home>Alpint>Ujevnt for langrenn, bedre for alpint
Alpint Nyhet Turløyper

Ujevnt for langrenn, bedre for alpint

Oppsummering for utsiktene til helgen er at det er ujevne forhold for langrenn, mens puddersnøen som kom var bra for alpinbakkene. Alle alpinbakker vil imidlertid kjøre med samme heiser som sist helg. Det er for lite snø på toppene. Nysnøen som kom er på cirka 25 centimeter.

  • Snøen som kom denne uken er enormt forskjellig. I høyden er det lett puddersnø, mens det lavere ned i bakken er bløt snø, sier daglig leder Torbjørn Tjensvold i Fidjeland skitrekk. Den lette snøen dekker ikke godt nok til at det øvre trekket kan gå. ”Skogsløypa” til venstre for skiheisen er imidlertid klar for bruk.

Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk vil ha åpent alle heiser. De jobber også med å klargjøre noen hopp i parken.

Sirdal Skisenter melder også om gode forhold etter at nysnøen kom oppå kunstsnøen, men det blir de samme heisene som går i Ålsheia og Tjørhomsfjellet denne helgen, som sist.

I Ådneram er det kjørt opp løype i Grydalen/Sirekrok. I Flatstøldalen er det i minste laget med snø og ingen spor der.

Sirdal skiløyper skriver i sin helgerapport at snøen som kom har variert mye. Mange steder regnet snøen også bort i løpet av torsdagen. Og snøen ble våt. Etter nattefrosten er det noen steder blitt hardt og isete. Det gjør at det er best for skøyting og lite med spor.

Annonse

I høyden er det tørrere og bedre. Tråkkemaskinen kjørte fra Flesebekk til Donsen og Sandtjødn med fine spor. Forholdene i Forsbergløypa er greie, men ikke oppkjørt i Langedalen. Finnstølløypa er oppkjørt, men lite snø i Urdalskaret.

I Nesedalen er det lite snø og der stikker lyng og lignende opp. Sesilåmitrasèen er litt isete og det samme er traséen fra Haugen til Kvæven. Bedre da fra Haugen til Nesset.

Fiskebudalen og Flesebekk til Tjørhom er kjørt med scooter. Varierende forhold fra bra til is og åpne bekker og lite snø.

Foto: Tråkkemaskinen har laget fine spor fra Flesebekk til Sandtjødn.