Home>Alpint>Bedre forhold og vær til helgen
Alpint Front Turløyper

Bedre forhold og vær til helgen

Forholdene har bedret seg i løpet av fredagen. Det gjelder vær som løyper. Sirdalsløyper melder om full bredde inn veien i Hønedalen. Værutsiktene er minus 5 – 8 grader lørdag og litt kaldere søndag. Lite vind og muligheter for sol begge dager.

Det er også gode forhold i de fleste løypene som har vært kjørt en stund. Det er fortsatt litt lite snø i Fiskebudalen, så der kan det stikke opp noen tuer. I Urdalskaret (i Finnstølløypa) og Langedalen (i Forsbergløypa) er det også litt lite snø, så det er ikke alle steder en kan ha sporsetting.

Det er trygt på Sinnesvatnet og Beinesvatnet, men det er overvann enkelte steder. Det er kjørt med scooter.

Det er ca. 50 cm med snø, men den er lett og fyker rundt i vinden. Det er for lite snø til at vi får kjørt så mange “fjell-løyper” denne helgen. Snøen har pakket seg nederst i Storeknutløypa. Det er kjørt litt innover mot Instestøl, og det er veldig avblåst inn Jogledalen.

Det blir kjørt med scooter over vannene fra Donsen til Kvinen. I den vanlige trasèen er det for lite snø.

Annonse

Ånen Ådneram melder fra Ådneram at det er for lite snø til å kjøre opp Suleskard-løypa, inn Flatstøldalen er det heller ikke mer enn det bør være, men det er løyper her. Løypene til Sirekrok og Grydalen er greie.

Ådneram Skitrekk melder om gode forhold og kjøring helt til topps. Fidjeland Skitrekk er imidlertid usikre om det øverste trekket vil gå. Torbjørn Tjensvold vil se utviklingen an fram til lørdag morgen hvordan forholdene blir.

Sirdal Skisenter melder at storslalåmbakken i Ålsheia blir tatt i bruk til helgen. Der skal det imidlertid være konkurranse, så bakken vil bare være åpen i perioder. Ellers er det Huldreheimen, stolheisen og Ålsheia som er åpen.

Det er vinterføre på veiene, det betyr snø og isdekke samt glatte partier enkelte plasser. Gode dekk er påkrevd på dette føre.

Foto: Bra løype med full bredde inn Hønedalen..