Home>Front>Den mildeste og snøfattigste vinteren siden 1982
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-21 14.13.17-2.jpg
Front Skiløyper

Den mildeste og snøfattigste vinteren siden 1982

  • Vi har ikke hatt så snøfattig vinter siden 1982. Da kom de første snøbygene 2. februar det året, minnes Olav Sinnes som på den tiden jobbet i Ålsheia Skitrekk.

Han synes også det er utrolig mildt. I februar har det vært plussgrader og langtidsvarselet er plussgrader og sol kommende uke. Olav håper snøen holder seg, ellers kan det spøke for Sesilåmi 9. mars.

På Kvæven traff vi tre pensjonister som var på dagstur fra byen. De hadde startet på Myraleite og vi traff dem da de skulle snu på Kvæven.

  • Skisporene har vært flotte, men innimellom er det vått og bløtt i sporene. Under er det isete, sier Håvard Berge fra Sandnes som er på årets første skitur sammen med pensjonistkameratene Karl Bruknapp fra Stavanger og Tor Gisle Sægrov fra Sola.

Normalt har de en tur i uka sammen. Bruknapp leser nå siste boka til Tore Kvæven og spurte om hans bolig og saueløa. Kona var på biblioteket i Stavanger i dag for å høre Tore Kvæven fortelle om sin siste bok.

  • Vi har kjørt opp alle løypene til Skiløyper i dag, men tar en dag om gangen. Sol og mildvær kan fort endre på forholdene, sier Åge Haugen som har ansvaret for tre tråkkemaskiner, som kjører Fidjeland, Sinnes, Hønedalen og Fåråsen.
  • Nysnøen de to siste nettene med til sammen 10-15 centimeter, har hjulpet godt på langrennsløypene, sier Ånen Ådneram som har tråkket alle skiløypene torsdag. Mest bløtt er det i området ved Turistforeningens hytte. Jo lenger opp i høyden, desto bedre og tørrere snø.

1989 var det også lite snø og den vinteren kjørte Ånen bare 25 dager med tråkkemaskinen.

Alpinbakkene har blitt litt mykere etter mildværet de siste uker. Værutsiktene er plussgrader og sol innimellom, så alle håper det ikke blir for mye mildvær. Det kan lett ødelegge forholdene.

Annonse

Fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen er bar og fin og byr ikke på noen problemer.

Foto: Håvard Berge, Tor Gisle Sægrov og Karl Bruknapp på dagstur til Sirdal. Sola tittet fram på slutten av dagen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-21 14.21.22.jpg

Skiløpere som har vært på tur torsdag melder om gode skispor.