Home>Nyhet>Heiane snøskredvarsel
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-02-18 15.57.47.png
Nyhet

Heiane snøskredvarsel

Heiane snøskredvarsel er et nystartet varsel fra forrige uke, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).Varselet dekker fjellområdene i store deler av Rogaland og Agder. Daglige varsler blir å finne på varsom.no

  • Daglig varsling i fjellet i større deler av Rogaland og Agder vil gi bedre sikkerhet for alle på tur. Varslet er også til nytte for drift av skredutsatte veier og vurdering av skredfare mot bygninger og infrastruktur, sier Rune Engeset som leder av Snøskredvarslingen i NVE.

På varsom.no kan du lese skredvarsler for de fleste fjellområdene i Norge. Det varsles nå snøskredfare for 22 regioner i Norge, inkludert Svalbard. Skredvarslene oppdateres hver dag før klokka16:00. Du finner også informasjon om snø og skredforhold på www.regobs.no, som er nettstedet hvor snøskredvarslingen samler alle observasjoner som de gjør i felt.

  • NVE og Statens vegvesen har observatører i gang i regionen. Men alle som bruker varslet kan også bidra med egne observasjoner av skred og faretegn på Regobs, oppfordrer Engeset.

Varsom og skredvarslingen er tjenester levert av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.