Home>Nyhet>Jobber med artister til Sirdalsdagene
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-02-04 20.36.06.png
Nyhet

Jobber med artister til Sirdalsdagene

Sikre gode artister til Sirdalsdagene, som arrangeres i helgen 30. august til 1. september, er den viktigste jobben nå, forteller den nytilsatte prosjektlederen, Ellen Veila.

Ellen Veila (48) bor på Roaldsøy i Stavanger og er ansatt som prosjektleder (50 prosent stilling) i Sirdalsferie AS. Hun startet 1. januar i jobben med Sirdalsdagene. I år er det 30. gang Sirdalsdagene skal arrangeres.

  • Dette blir en bratt læringskurve, siden jeg har jobbet som frisør og selger innenfor frisørfaget før denne jobben kom på trappene. Jeg skal opp til eksamen om ni måneder, det blir nesten som et svangerskap, sier Ellen med et smil.

Selv har hun ikke erfaring for den slags jobb, men hun bruker alle sine forbindelser og bekjente. Kvalitet er nøkkelordet for både standene, matserveringen og underholdningen.

Hele programmet er ikke 100 prosent enda, men Kristian Arntsen blir sentral i flere roller. Sauesankingen vil komme som normalt på fredagskvelden, men kanskje kan vi få til en overføring på storskjerm som viser sauene under veis. En ide vi jobber med.

Torbjørg Haugen skal servere komle og andre saueretter i mat-teltet, sammen med Sirdal Høyfjellshotel. Trolljegeren skal lage hinderløype og klatrevegg for barna.

Annonse

Ellen har meldt seg på et firemanns-lag som skal delta i Trolljegerens arrangement i Ålsheia 30. mars og på Foss-Eikeland 15. juni.

  • En spennende utfordring som gjøres med venner, sier Ellen.

Foredragsholdere er foreløpig ikke klare, men Guro Sødergren kommer med en kollega innenfor forvaltningen som vil snakke om ”Villreinen” i heiene.

Ellen har vært mye i Sirdalen i sin oppvekst. Det startet med ”Tinnbu” på Donsen, der farfar Olav Veila hadde sin arbeidsplass. Fortsatte i ”Dreyerbu” der onkel Gustav Veila hadde forbindelser gjennom jobben.

Etter å ha stiftet egen familie, ble det først campingvogn på Haugen, før de kjøpte ”bankhytta” av Finansforbundet. Denne hytta, som ligger like ovenfor G.P. Tjørhom, kjøpte de sammen med to andre familier. ”Finanstoppen” ble et kollektiv der de holdt sammen i 5 år. Med 12 soverom og 26 sengeplasser var det nok overnattingsplasser. Etter 5 år ble hytta solgt til tre søstre.

  • Alpint har alltid ligget mitt hjerte nærmest i Sandnes Idrettslag. Der fortsatte barna etter at jeg ga meg, sier Ellen som stortrives i Sirdal. Nå har hun anskaffet seg en tre-roms leilighet i Sinnes Panorama.
  • Prosjektledelse er nytt for meg, men jeg elsker å arrangere sammenkomster og å treffe nye folk. Da håper jeg at det vil lykkes med dette arrangementet også, sier Ellen Veila på jakt etter nye ideer og forslag for Sirdalsdagene.

Foto: Ellen Veila gleder seg til Sirdalsdagene i slutten av august.