Home>Nyhet>Snøbyger, overvann og glatt
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-09 12.06.05.jpg
Nyhet

Snøbyger, overvann og glatt

Natt til lørdag regnet det i Øvre Sirdal. Det medførte en del overvann og vanskelige kjøreforhold. Glatt ble det også og like før du kjører over til Sirekrok og Lyse, var det en bil som hadde sklidd ut av veien på glattå.

Risas brøytebiler har kjørt for fullt for å holde veiene åpne. Skjæret på brøytebilen klarte ikke å rive opp isen og dermed måtte sjåføren heller strø med sand for å bedre kjøreforholdene.

Kjørte selv mellom Sinnes og Ådneram lørdag, og da var det mange steder det var overvann som hadde samlet seg i veibanen. Det kan være farlig hvis en ikke senker farten på slike strekninger.

Meteorologisk Institutt og NVE melder om flomfare;

Det er ventet mye regn fra lørdag ettermiddag til søndag morgen, opp mot 40 – 60 mm i løpet av 12 timer. Nedbøren ventes å komme som regn under 600 – 900 moh. Det er mild luft, og det forventet snøsmelting opp mot 900 meters høyde. Det vil være stor vannføring i mindre vassdrag på Sørvest- og Sørlandet. Regnet i seg selv vil kunne føre til lokale flommer, samt at snøsmelting vil bidra til økt vannføring i de indre områdene.

Annonse

Om jordskredfare meldes det:

Det ventes opp mot 50-70 mm nedbør fra lørdag formiddag til søndag formiddag, som regn under ca. 600-900 moh. Det ventes vedvarende mildvær gjennom helgen med en snøgrense på 600-900 moh. Fra lørdag formiddag til søndag formiddag er det ventet opp mot 70 mm på 24 timer. De største nedbørmengdene ventes da i Rogaland, men det er knyttet usikkerhet til både nedbørmengder og plassering. Faren for skred vil være begrenset til områder lavere enn 900 moh, da nedbøren over dette vil falle som snø.

Fra Sinnes målestasjon meldes det for lørdagskvelden om null grader, en del nedbør, svak vind og 3 m/s fra øst-sørøst retning.

Tross det dårlige været i dag, har det vært forholdsvis mye dagsturister på besøk, spesielt i alpinanleggene. I tillegg startet Stavanger Turistforening sin årlige skiskolesesong. De var fordelt både i Tjørhomfjellet, Fidjeland og Ådneram.

Foto: Overvann var det mange steder lørdag og det sprutet bra.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-09 11.05.57.jpg

Denne bilen hadde sklidd utfor veien på glattå.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-09 11.44.15.jpg

Turistforeningens skiskole startet i Sirdal lørdag.