Home>Skiløyper>Stor skredøvelse søndag
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-17 10.32.57.jpg
Skiløyper

Stor skredøvelse søndag

Søndag blir det den årlige store skredøvelsen i regi av Sør-Vest politidistrikt, der scenarioet starter med at politiet får melding om at en gruppe personer i fjellet blir tatt av et skred.

Det er planlagt bruk av både SeaKing-helikopter, luftambulanse og hundeekvipasjer i øvelsen. Røde Kors, Norske Redningshunder, Øvre Sirdal Leitalag, Folkehjelpen og Speiderne deltar i tillegg til politiet.

– Dette vet vi at reelt kan skje. I slike hendelser er vår evne til å organisere oss og koordinere innsatsen på en god måte, tidskritisk. Derfor er det viktig å øve på nettopp dette, sier politioverbetjent og øvingsleder Runar Heggen ifølge en pressemelding.

Det er derfor ikke et reelt snøskred som finner sted i Sirdal på søndag. Øvelsen er en del av avslutningen for Røde Kors sitt «Redning skred» som arrangeres i Sirdal.

Det er samtidig en samvirkeøvelse for alle deltakere i snøskredberedskapen. Denne gjennomføres som et ledd i utdanningen, samt for å høste nødvendige erfaringer og styrke gjeldende beredskap innen snøskred. Selve øvelsen vil på gå på Gravassryggen i Sirdal.

Annonse

Foto: Dette bilde er fra demonstrasjonen av skredsøker i Ålsheia sist helg.