Home>Nyhet>37 elever søker videregående skole
Nyhet

37 elever søker videregående skole

37 elever har søkt Sirdal videregående skole for opptak til neste skoleår. I fjor var det under halvparten ved første gangs søknad. Rektor Johan Vesteraas er godt fornøyd og regner med at det blir omkring 30 elever i første klasse til høsten.

  • Tiltakene vi har iverksatt for å bedre elevtallet, ser ut til å ha lykkes, sier Vesteraas og viser til at elevene som søker er bosatt i Rogaland, Agder og Telemark.

”Førstevalg Sirdal” som skolen, fylkeskommunen og kommunen iverksatt i fjor, gir nå resultater. Der støtter

Sirdal kommune Roger Grubben med 50 prosent til prosjektet; ”Førstevalg Sirdal”. Den andre halvparten av lønna til Gruben er det Sirdal Ski som støtter. Sirdal Ski eies av skiskytterkretsene Rogaland og Agder, mens Tonstad Idrettslag tar seg av langrennsdelen. Sirdal Ski er det lengstlevende skiskyttermiljøet i Norge, de har holdt på siden starten på 1990-årene.

Roger Gruben har i det siste besøkt klubber og skimiljøer hvor han har informert om skitilbudet på skolen. Skolen har nå fått tillatelse til at elevene kan ta videregående skole over fire år og dermed satse mer på idretten. Fem elever har valgt dette i inneværende skoleår og Vesteraas forventer at det vil bli flere som velger den muligheten neste skoleår.

I tillegg er det lagt merke til at skolen det siste året har fått mange gode resultater på landsnivå. Under Norgesmesterskapet i skiskyting fikk en elev gull og sølv i 19 års klassen. Videre er det fem elever som skal være med i Norgescupen for skiskyting. Det er normalt med mange representanter der. Mer oppsiktsvekkende er det at to elever i år skal delta i Norgescupen i langrenn. Det er det flere år siden Sirdal videregående skole har deltatt i.

Annonse

Foto: Rektor Johan Vesteraas er fornøyd med søkertallet til skolen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-12-14 10.47.41.jpg

Interessen for Sirdal Videregående skole har tatt seg opp igjen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-01-25 17.37.31.jpg

Effekten av å ansette Roger Gruben har gitt resultater.