Home>Nyhet>82 påmeldt til ”Trolljeger Vinter Sirdal”
Nyhet Sport

82 påmeldt til ”Trolljeger Vinter Sirdal”

82 deltakere er på meldt til ”Trolljeger Vinter Sirdal” som skal arrangeres for første gang lørdag 30. mars i Ålsheia. Du har fortsatt mulighet til å melde deg på innen lørdag 16. mars. Aller siste påmelding kan skje selve løpsdagen.

Deltakerne skal løpe i snøen og passere tøffe hinder underveis, to runder på til sammen fem kilometer. Deltakeravgiften er satt til 550 kroner.

  • En krevende og tøff gjennomkjøring. Det er første gang vi skal arrangere hinderløp på vinteren, sier Paal Refsland, eier og daglig leder for Trolljeger AS som holder til på Foss Eikeland i Sandnes.

Løypa blir krevende, den vil være på 900 høydemeter. Ålsheia opp og ned med hinder og oppløp på sletta nedenfor alpinbakken. Refsland regner med at det blir ganske tungt å løpe i snøen, nesten som å løpe i sand. I tillegg kan det være kaldt på denne tiden av året.

  • Riggingen og monteringen av alle hinder som deltakerne skal passere i løpet starter mandag 18.mars, sier Refsland som gleder seg å starte noe nytt. Da første Trolljeger ble arrangert på Foss Eikeland, var det 60 deltakere. Nå har de satt stopp på 2.500 deltakere i år.

Det skal konkurreres i to klasser. En for kvinner og en for menn. I tillegg blir det en klasse for jaktlag, med to-fire deltakere. De springer i lag gjennom løypa og kan hjelpe hverandre underveis til å komme over de forskjellige hinderne.

Dette kommer til å bli en spesiell dag med en spesiell aktivitet i Ålsheia. Blir det vellykket, vil det bli en konkurranse som kommer til å bli arrangert årlig.

Annonse

Foto: Hinderløp på vinterstid finnes ikke, men dette illustrerer hinderløpet sommerstid. Foto: Stavanger fotoklubb.

Se oversikt for påmeldte deltakere:

https://registration.mylaps.com/trolljegervintersirdal/Entrants